81 Il 81 Zirve Projesinin 38. Duragi Diyarbakir Makam Dagi Oldu

Türkiye’nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Agri Daginda yüzde 11 oksijenli ortamda 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru kiran Türkiye’nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, ’81 il 81 zirve Solo Tirmanis Anadolu Parsi Unvani Projesi’ kapsaminda bin 526 rakimli Diyarbakir Makam Dagi zirve tirmanisini gerçeklestirdi.

81 Il 81 Zirve Projesinin 38. Duragi Diyarbakir Makam Dagi Oldu
Erdek Cennet tarafindan, ’81 il 81 zirve Solo Tirmanis Anadolu Parsi Unvani Projesinin 38’inci zirvesini Diyarbakir Makam Dagi’nda gerçeklestirdi. Art arda 3 günde 3 farkli ilde 3 zirveye tirmanisinin 2. noktasi olan Makam Dagi oldugunu kaydeden Türkiye’nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, Türkiye’de dagcilik unvanini alacak tek kisi olma yolunda devam ettigini söyledi.



“Türkiye’nin yüksek irtifa daglarina çikan tek dagciyim”

Erdek Cennet, Türkiye’nin yüksek irtifa daglarina çikan tek dagci oldugunu kaydetti.

Cennet, “Ülkemizde dagcilik alaninda herhangi bir unvan yok. Diyarbakir Makam Dagini bin 526 metre irtifadaki zirveyi basariyla gerçeklestirdim. Makam Dagi’nin su açidan benim için özelligi var ard arda 3 günde 3 ilde 3 zirvenin 2. zirvesi dün Gaziantep’te Sof Dagi’na zirve tirmanisi yapmistim. Bugün Diyarbakir Makam Dagi’na zirve tirmanisimi basariyla gerçeklestirdim, yarin da Erzincan Esence Dagi’na solo olarak tirmanis gerçeklestirecegim. Daha önceden de 3 günde 3 ilde 3 zirve, 4 günde 4 il 4 zirve ve en son olarak art arda 5 günde 5 ilde 5 zirveyi gerçeklestirmistim. Diyarbakir 38. ilim, Makam Dagi 38. zirvem. Bir aksilik olmazsa yil sonunda 81 ili bitirmeyi düsünüyorum. Makam Dagi kayalik bir dag yolu, bir kismini kayaliklara tirmanarak gerçeklestirdim. Normal bir yürüyüs yapildigi zaman sadece ayaklar çalisir ama kayaliklardan tirmanis yapildigi zaman tüm uzuvlar çalistigi için vücut rahatliyor. Çok keyif alarak tirmanisi gerçeklestirdim. Kayalik yapisi, Ergani ilçemize hakim manzarasi, doga güzellikleri muhtesem bir dag. Ülkemizde dagcilik sporuyla ilgilenen arkadaslara Makam Dagini görmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA