19 Ekim Muhtarlar Günü Gaziantep'te Çesitli Etkinliklerle Kutlandi

19 Ekim Muhtarlar Günü Gaziantep’te düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Gaziantep'te Çesitli Etkinliklerle Kutlandi
Ilk tören 15 Temmuz Demokrasi Meydanindaki Atatürk anitina çelenk birakmayla basladi.

Saygi durusu ve istiklal marsinin ardindan Günün anlam konusmasini Türkiye Muhtarlar Federasyonu Gaziantep Sube Baskani Kemal Titiz yapti. Titiz, 19 Ekimi kendilerine muhtarlar günü olarak kendilerine hediye eden Cumhurbaskanina, Hükümete ve Gazi Meclise tesekkür etti.

Kemal Titiz kendileri bugünü muhtarlar günü olarak hediye eden Cumhurbaskanina tesekkür ederek, “Demokrasimizin ilk halkasini olusturan muhtarlarimiz seçilmis olduklari köy ve mahallelerdeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapilacak olan kamu hizmetlerinin daha verimli bir sekilde yerine getirilmesi noktasinda önemli bir görevi üstlenmektedir. Pandemi döneminde filyasyon ekiplerinin yönlendirmesi ve karantina olan vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin giderilmesi noktasinda muhtarlarimizin önemli katkilari olmustur. 15 Temmuz hain darbe girisimindeki cesur tavriyla özellikle onursal baskanimiz merhum Ökkes Titiz’i ve vefat eden muhtarlarimizi rahmetle aniyorum” dedi.

“Gaziantep protokolü muhtarlarla bir araya geldi”

Çelenk birakma töreninin ardindan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu muhtarlarla bir araya gelerek günlerini kutladi.

Gaziantep Valisi Davut Gül muhtarlar gününü kutlayarak, “19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edilmisti. Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapilmisti. Muhtarlik müessesesi her geçen gün güçleniyor. Insallah bundan sonrada güçlenmeye devam edecek. Burada sizlerin sorumlulugunu biliyor sizleri çok iyi anliyoruz. Vatandaslarimizdan gelen talepleri bizlere iletiyorsunuz. Görevde olan bütün muhtarlara tesekkür ediyorum kalanlara saglik sihhat diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA