Yesilyurt Muhtarlari Sivas'ta Kampa Girdi

Malatya’nin Yesilyurt Belediyesi Muhtarlik Isleri Müdürlügü ve Yesilyurt Kent Konseyi tarafindan 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle organizasyonu yapilan Yesilyurt Mahalle Muhtarlari Egitim ve Istisare Toplantisi Sivas’ta düzenlendi.

Yesilyurt Muhtarlari Sivas'ta Kampa Girdi
Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcilari, Yesilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Muhtar Dernek Baskanlari ve Mahalle Muhtarlarinin katildigi egitim ve istisare toplantisinda Yesilyurt Belediyesinin hizmetleri ele alinip, ilçedeki sorunlar ve çözüm yollari detayli bir sekilde konusuldu.

Yesilyurt Belediyesinin hizmetlerinin yani sira kamu ve kurumlarin yatirimlarinin vatandaslara ulastirilmasi asamasinda köprü vaziyeti görmeleri nedeniyle stresli bir çalisma hayatina sahip mahalle muhtarlarinin moral ve motivasyonlarini artirmak amaciyla gerçeklesen iki günlük Sivas programinda 2021 yilinda Yesilyurt’ta hayata geçen yatirimlar ve 2022 yili planlamalari üzerine fikir alis verisinde bulunuldu.

Sivas’taki programin verimli geçtigini ifade eden Mahalle Muhtarlari, Yesilyurt Belediyesi ile aralarindaki uyumlu ve koordinasyonlu çalismanin her geçen gün daha da güçlendigini ifade edip, katkilarindan dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundular.

Yesilyurt’ta ki muhtarlarla hem kendi mahallelerinde hem de periyodik olarak gerçeklestirilen toplantilarda bir araya gelerek onlarin talep, öneri ve sikâyetlerini dinlemeye, çözüm önerileri üretmeye önem veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Mahalle Muhtarlariyla aralarindaki iletisim ve diyalogu bu tür programla daha güçlü hale getirip, vatandaslara daha kaliteli ve hizli hizmet ulastirdiklarini söyledi.



19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Sivas’ta düzenlenen programda mahalle muhtarlariyla bir araya gelmekten mutlu olduklarini ifade eden Çinar, gelecegin Yesilyurt’unu insa ederken muhtarlardan ciddi destekler aldiklarini söyledi.



Mahalle muhtarlarinin talep ve isteklerine göre hizmet alanlarini genisleteceklerini vurgulayan Çinar, “19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Muhtarlik Isler Müdürlügümüz ve Kent Konseyimiz tarafindan Sivas’ta düzenlenen egitim ve istisare toplarimizda çok kiymetli mahalle muhtarlarimizla bir araya gelip, Yesilyurt’unun dününü, bugününü ve gelecegini tüm boyutlariyla ele aldik. Öncelikle tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bizler çözüm odakli ve katilimci belediyecilik anlayisindan ödün vermeden, toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak verip, hizmetlerimizdeki kalite standardini bu anlayis dogrultusunda yükseltiyoruz. Ilçemizde zor ve stresli bir görev yapan muhtarlarimizin moral ve motivasyonlarini artirmak adina Sivas’ta düzenledigimiz programimizda her yönüyle güzel ve faydali geçti. Muhtarlarimiz burada hem dinlenip hem de mahallelerinde yapilmasini talep ettikleri hizmetleri bizlerle paylastilar. Baskan Yardimcilarimiz ve Birim Müdürlerimizle birlikte muhtarlarimizla bir araya gelerek güzel ve faydali bir istisare toplantisi yaptik, hizmetlerimizi anlattik, yeni yatirimlarimiz hakkinda bilgiler verdik, muhtarlarimizin taleplerini bire bir ögrenme firsatina ulastik. Bizler muhtarlarimizi her zaman en önemli yol ve mesai arkadaslarimiz olarak görüyoruz, onlarin tecrübeleri ve deneyimlerinden her zaman faydalanarak Yesilyurt’umuzun ihtiyaç duydugu tüm hizmetleri layikiyla yerine getirmekteyiz. Hep birlikte el ele verip gelecegin modern ve yasam standardi yüksek Yesilyurt’u birlikte insa ediyoruz” diye konustu.

Yesilyurt’a hizmet ederken kendilerini yalniz birakmayan mahalle muhtarlarina tesekkürlerini sunan Baskan Çinar, “ 2,5 yillik görev süremiz boyunca vatandaslarimiza ne söz verdiysek onu en güzeliyle yerine getirdik. 45 vaadimizin büyük bir kismini tamamladik ayrica 29 yeni projeyle birlikte toplamda 74 dev yatirimla Yesilyurt’umuzun kimligine yeni degerler kazandirdik. 304 milyon TL. tutarindaki dev yatirimlarla gelecege artik daha umutla bakiyoruz. Kentsel dönüsümden kültürel yatirimlara, parklardan spor tesislerine, çevre düzenlemelerden çiçek ekimlerine, egitimden sagliga, sanattan tarima, yol yenilemeden imar yollarinin açilmasina, yeni yasam alanlarindan sosyal projelere kadar her alanda, ilçemizin hangi hizmete ihtiyaç varsa onu yerine getiriyoruz. Dinamik ve güçlü bir ekiple hemserilerimize hizmet ediyoruz. Milletimize gece gündüz hizmet ederken bizleri asla yalniz birakmayan muhtarlarimizin yasadigimiz degisim ve dönüsüm döneminde çok önemli rol oynadilar. Yesilyurt bugün Anadolu’nun parlayan yildizi, bölgesinde takip edilen bir ilçe hüviyetine ulastiysa bunda muhtarlarimizin çok büyük destekleri vardir. Muhtarlarimizin katkilariyla Yesilyurt’umuzu gelistirmenin, Yesilyurt’umuzu güzellestirmenin mutlulugu içindeyiz. Muhtarlarimiz bizim elimiz, gözümüz ve kulagimizdir, en önemli yol arkadaslarimizdir. Hepimiz bu memleket için gönlünü vermis, bu memleket hizmetine kendini adamis insanlariz. Bizler halka hizmeti hakka hizmet olduguna inanmis insanlariz, Allah çalisana gayret edene yardim eder, yaptigimiz eserlerde sizlerin emekleri ve ciddi destekleri var. Bu yüzden biz büyük bir aileyiz. Programimiza katilan tüm dernek baskanlarimiza ve muhtarlarimiza tesekkür ediyor, çalismalarinda basarilar diliyorum ” seklinde konustu.

Mahalle muhtarlari istisare toplantisindan sonra Sivas’taki tarihi ve kültürel mekanlari da gezdiler.
Kaynak: İHA