Van'da Ilkokul Ögrencileri 'Mobil Tir'da' Trafik Egitimi Aldi

Ilkokul ögrencilerinin trafik konusundaki farkindaliginin gelistirilmesi amaciyla hazirlanan Emniyet Genel Müdürlügü "Mobil Trafik Egitim Tiri" Van'a geldi.

Içisleri Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda kente gelen egitim tiri, Van Emniyet Müdürlügü yerleskesinde faaliyetine basladi.

Kentteki bin ilkokul ögrencisine yönelik iki günlük program çerçevesinde, tir içinde teorik, açik alanda ise uygulamali egitimler verilecek.

Etkinliklerin ilk gününde tirdaki mobil sinifta egitim gören ögrenciler, trafik isaretlerinin yer aldigi alanda polis esliginde akülü araç kullandi.

Uygulamali egitimde, ögrenciler trafik kurallari hakkinda bilgilendirildi.

Programa katilan Vali Mehmet Emin Bilmez, gazetecilere yaptigi açiklamada, Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan hazirlanan Mobil Trafik Egitim Tiri'nin bölgeyi dolastigini söyledi.

Tirin Anadolu'da çocuklari bilgilendirecegini belirten Bilmez, "Iki gün boyunca çocuklara trafik egitiminin verilmesi ve çocuklarin trafik dedektifi olmalari, anne babalarin araç kullanirken kuralara uymalari hususunda bilinçlendirme çalismasi yapilacak. Sürücülerin çocuklar sayesinde kurallara daha çok uyacagini umuyorum. Tir, ilimizde iki gün kalacak. Ihtiyaç halinde tekrar talepte bulunuruz." diye konustu.

Egitimin eglenceli geçtigini ve önemli bilgiler ögrendiklerini dile getiren ögrenciler ise bundan sonra trafikte daha dikkatli olacaklarini, büyüklerini kurallara uyma noktasinda uyaracaklarini aktardi.

Bilmez, daha sonra Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez ve Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin ile birlikte çocuklara kirmizi düdük ve trafik kartlarini teslim etti.

Kaynak: AA