Triple Trouble Filmini Türkiye Prömiyerinin Yapildigi Evrensel Film Festivali, Dostluklari Çekistirdi…

Altinova Belediyesi Evrensel Film Festivali, Triple Trouble filmini Türkiye Prömiyeri ile basladi. Festivalin 2. Gösterimi 20 Ekim 2021 Çarsamba günü gerçeklestirilecek.

Triple Trouble Filmini Türkiye Prömiyerinin Yapildigi Evrensel Film Festivali, Dostluklari Çekistirdi…
Film Festivalinde konusan Yalova’nin Altinova Belediye Baskani Metin Oral, “Gençlerimizin dünyanin dört bir yanindaki arkadaslariyla gönül köprüleri kurmalarini amaçliyoruz” dedi.

Universal Kids Film Festival (UKFF)’in organizasyonu ve Sefine Tersanesi’nin sponsorlugunda gerçeklesecek olan Altinova Belediyesi Evrensel Çocuk Film Festivali, Altinova Belediyesi Hizmet Binasi önünde Polonya ve Türkiye milli marslarinin okunmasiyla basladi.

Festivale; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Altinova Kaymakami Regaip Ahmet Özyigit, Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu’ndan Dorota Andrzejak, Triple Trouble filminin Polonyali yönetmeni Marta Karwowska, filmin yapimcisi Agnieszka Skalska, Festivalin Genel Direktörü Rowena Martinez Ulayan Tuzcuoglu, Türkiye’de üniversite okuyan 20 Filipinli ögrenci ile davetliler katildi.

Triple Trouble filminin Polonyali yönetmeni Marta Karwowska, yapimcisi Agnieszka Skalska ve Festivalin Genel Direktörü Rowena Martinez Ulayan Tuzcuoglu’na ve Filipinli ögrencilere tesekkür eden Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, “Biz çocuklarimizi, gençlerimizi önemsiyoruz. Göreve geldigimiz günden bu yana gelecek nesillerimize daha iyi bir yasam alani olusturmak, iyi bir yarinlar birakmak gayesindeyiz. Sanattan spora, kültürden bilime kadar yasamin her alaninda gençlerimize katki saglamaya çalismaktayiz. Çocuklarimizi ve gençlerimizi kötü aliskanliklardan uzak tutmak, topluma faydali bireyler yetistirebilmek için konunun uzmanlarindan destekler alarak gelecegimize sahip çikmaya çalisiyoruz. Gençlerimizi dünyanin dört bir yaninda yasayan arkadaslariyla bir araya getirerek dostluk köprüleri kurup, kültür alisverisinde bulunmalarini sagliyoruz. Mesafeleri yaklastiriyor, dostluk ve sevgi tohumlari yesertiyoruz. Iste tam da bugün çocuklarimiza ve gençlerimize yeni ufuklar açiyoruz” diye konustu.

Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugu adina konusan Dorota Andrzejak ise Polonya yapimi filmin Türkiye’de ilk defa gösteri girmesinden dolayi emegi geçenlere tesekkür etti. Filmin yapimci ve yönetmenini de kutlayan Andrzejak, “Çocuklar eglenirken ayni zamanda ögrenmelerini de saglayan bir film yapmak büyük bir meydan okumaktir. Filmin Türkiye’de de begenilmesi oldukça sevindirici. Biraktigi sicak hisler ve mesajlar sayesinde hosgörü ve anlayis asilar. Hayatimizin zor anlarinda dostlugun ve birbirimize destek olmanin ne kadar önemli oldugunu vurgular. Çocuklarin gelisimini olumlu etkilemek için çocuk sinemasi biz yetiskinler için öncelik olmalidir” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ve Belediye Baskani Oral, film yönetmeni Karwowska, yapimcisi Skalskane ve Tuzcuoglu’na plaket ve "Doga dostu pasaport" hediye etti.

Açilis programinin ardindan alanda bulunan çocuklar stantlarda görevli Filipinli gençlere yüzlerini boyatip, resimler yapti ve film afisinin bulundugu panoda hatira fotograflari çektirdi.

Yabanci konular, Altinova Belediyesi Hersek Lagünü Doga Egitim Merkezi ve Engelsiz Kus Gözlem Kulesi ile Tibbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni de gezme imkani buldu.
Kaynak: İHA