Sandikli'da Yazilim Ve Tasarim Atölyesi Açilisi Yapildi

Afyonkarahisar'in Sandikli ilçesinde Türk Telekom Fen Lisesi Tekno-Kent Sandikli yazilim ve tasarim atölyesi açilisi yapildi.



Is insanlari Çetin Pancar ve Yavuz Kocasaban tarafindan Türk Telekom Fen Lisesine kazandirilan yazilim ve tasarim atölyesinin açilis programi, okulun çok amaçli salonunda gerçeklestirildi.

Açilis programina katilan Sandikli Ilçe Kaymakami Eflatun Can Tortop, gelismis ülkelerinin basarisinin okullardaki egitim seviyesi oldugunu söyledi.

Ülkede yogun bir nüfusun yaninda ögrenci sayisinin da oldukça fazla oldugunu ifade eden Tortop, sunlari söyledi:

"Egitime yapilan yatirim gelecege yapilmis bir yatirimdir. Bu tür yatirimlar hiçbir zaman bosa yapilmamis demektir. Çocuklarimizin egitim kalitesinin artirilmasi ülkemizin refah seviyesini artirmaya esdegerdir. Ögrencilere bu imkani saglayan ve okula bu atölyeyi kazandiran degerli is insanlarina tesekkür ediyorum."

Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin da okuldaki atölyenin hem okuldaki ögrencilere hem de ilçedeki bütün ögrencilere hizmet verecegini ifade etti.

Yalçin, "Atölyenin ögrencilere hayirli olmasini diliyorum. Ögrenciler burada robotik kodlama, yazilim ve tasarim, grafik tasarim alanlarinda etkinlik ve uygulamalar yapacak. Ilçedeki bütün ögrenciler bu atölyeden faydalanabilecekler. Bu imkani ögrencilere sunan degerli is insanlarina tesekkür ediyor ve diger is insanlarini da bu tür egitime destek kampanyasina davet ediyorum." dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan okula kazandirdiklari yazilim ve tasarim atölyesi plaket takdim edildi.

Protokol üyeleri tarafindan kurdelesi kesilen atölyenin açilisi gerçeklestirildi.

Programa, Sandikli Kaymakami Eflatun Can Tortop, Belediye Baskani Mustafa Çöl, Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ebubekir Bozkurt, Türk Telekom Fen Lisesi okul Müdürü Recep Çetin, Is insani Çetin Pancar, Yavuz Kocasaban, okul idaresi ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA