Sandikçi Açiklamasi 'Canik'i 2023 Yilina Hazirliyoruz'

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “2022 yili itibariyla ilçemizin alt yapi sorununu ortadan kaldiracak kapsamli bir çalisma baslatiyoruz. Canik’i 2023 yilina hazirliyoruz” dedi.

Sandikçi Açiklamasi 'Canik'i 2023 Yilina Hazirliyoruz'
Baskan Ibrahim Sandikçi, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayisiyla ilçedeki gelismeleri degerlendirmek üzere mahalle muhtarlariyla Canik Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Ilçedeki gelismelerin görüsülüp istisare edildigi toplantiya Canik Kaymakami Mahmut Halal, AK Parti Canik Ilçe Baskani Mahmut Gencay, MHP Canik Ilçe Baskani Süleyman Baltaci, Canik Muhtarlar Dernek Baskani Ahmet Genç, Canik Belediyesi Baskan Yardimcilari, birim amirleri ve mahalle muhtarlari katildi.

Yaz döneminde yogun bir tempoyla çalistiklarini dile getiren Baskan Sandikçi, “Normalde her ay düzenledigimiz bulusmamizi yaz dönemindeki yogunlugumuzdan dolayi bugüne biraktik. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle bugün bir araya gelme firsati yakaladik” açiklamasinda bulundu.

Alt yapiya büyük yatirim geliyor

“Bu yil ilçe merkezinde 35 bin 800 metre sifir ham yol açtik. Artik ekiplerimiz köylerimize, kirsala çikiyor” diyen Baskan Sandikçi, “Ekonomik anlamda çok büyük bir sikintimiz yok. En büyük sikintimiz zaman. Bugün Samsun’un 17 ilçesi arasinda ekonomisi düzgün, en rahat yatirim yapabilecek ilçelerinden biriyiz. Isimizi saglam yapmaya gayret ediyoruz. O yüzden çalismalar biraz uzun sürebiliyor” diye konustu.

Ilçenin alt yapisi ile ilgili gerekli planlamanin yapildigini belirten Baskan Ibrahim Sandikçi, “2022 yilinin hareketli geçecegine inaniyorum. 2022 yili itibariyle ilçemizin alt yapi sorununu ortadan kaldiracak kapsamli bir çalisma baslatiyoruz. Canik’i 2023 yilina hazirliyoruz. Canik, Karedeniz Bölgesi’nin en güzel ilçelerinden birisi. Insallah ürettigimiz ve üretecegimiz projelerle kisa sürede hak ettigi yere gelecektir” seklinde konustu.



Projeler hiz kesmeden devam ediyor

Merkezdeki projelerin bitim asamasina geldigini ifade eden Baskan Ibrahim Sandikçi, sunlari ekledi: “Söz verdigimiz gibi basladigimiz projeler hiz kesmeden devam ediyor. Hükümet Konagi, Polis Merkezi, Sosyal Yasam Merkezi projelerinin bitme asamasina ulasti. Atatürk Mahallesi’nde yapilmasi planlanan Spor Salonu projemiz Ekim ayi sonunda ihaleye çikacak. Kuzey Yildizi Mahallesi’nde alisveris merkezi projemiz ihaleye çikiyor. Hali saha projemiz ihaleye çikiyor. 2022 yilinin altyapisi ihaleye çikiyor.”

Bölge için devasa bir yatirim olan Sehir Hastanesi’nin 2023 yili itibariyle hizmete girecegini belirten Baskan Sandikçi, “Bugün Canik’te hem bir üniversite var hem de 2023 yilinda bir Sehir Hastanesi olacak. Bu, ilçemizin fiziksel olarak da gelismesine katki saglayacaktir” dedi.



Canik yeni hüviyetine kavusuyor

Yeni imar planiyla birlikte kentsel dönüsüm ve yerinde dönüsümün gerçeklesecegini ifade eden Baskan Ibrahim Sandikçi konuyla ilgili sunlari söyledi: “Yeni imar planiyla birlikte yerinde dönüsümü hizlandirmak istiyoruz. Bunun için ciddi gayretimiz var. Ilçe içinden ve ilçe disindan yaptigimiz görüsmelerle yatirimciyi Canik’e çekmeye çalisiyoruz. Saglikli yasam, güvenli yasam ve daha yasanilabilir bir çevre anlaminda bu yerinde dönüsümü baslatalim istiyoruz. Kentsel dönüsüm çalismalarimiz devam ediyor. Yeni Mahalle’de Emlak Konut tarafindan insa edilen 700 konut bu yil sonu itibariyle vatandaslarimiza teslim edilecek. Hemen akabinde Soguksu Mahallemizde Büyüksehir Belediyemizle birlikte yapacagimiz kentsel dönüsümle Canik ilçemiz hak ettigi hüviyete kavusmus olacak.”

Bu toplantilarin asil amacinin, bilgi kirliligine yol açmamak için varsa sorunlarin konusulup çözüme ulastirilmak oldugunu ifade eden Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, programin son bölümünde mahalle muhtarlarinin önerilerini dinleyerek yönelttikleri sorulari cevapladi.
Kaynak: İHA