Prof. Dr. Enginyurt Açiklamasi 'Asi Yaptirmayanlarin Hiçbir Sekilde Çalismalarina Izin Verilmemeli'

Ordu Üniversitesi Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Özgür Enginyurt, korona virüslü hasta sayilarindaki artisin en önemli nedeninin asi yaptirmayan vatandaslar oldugunu belirterek, “Artik asisiz olanlarin özelde veya devlette hiçbir sekilde çalismasina izin verilmemesi gerekiyor, ücretsiz izne ayrilmasi gerekiyor. Bu kararlar alinmadigi takdirde asisiz kisiler virüsün çogalmasina yardimci olarak bu pandeminin bitmesini engelliyor” dedi.

Prof. Dr. Enginyurt Açiklamasi 'Asi Yaptirmayanlarin Hiçbir Sekilde Çalismalarina Izin Verilmemeli'
Saglik Bakani Koca, dün sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, 2-8 Ekim tarihleri arasinda 100 bin kisi içerisinde haftalik yeni korona virüs vak’a artis sayilarini paylasti. Bakan Koca paylasiminda, “2-8 Ekim arasinda, 100 bin kisi içinde bir haftalik toplam yeni Covid-19 vaka sayisi il bazinda neydi? Yasadiginiz, gidip geldiginiz ildeki durumu haftalik insidans haritamizdan ögrenebilirsiniz. 2-8 Ekim arasinda vak’a yogunlugu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaras, Karabük” ifadelerini kulandi.

“INSANLARIN ASI KARSITLARINA INANMAMALARI GEREKIYOR”

Bu tabloya göre Ordu’da 100 bin kisi içerisinde haftalik yeni korona virüs vak’a sayisi, 459,68 olarak hesaplandi. Tabloyu degerlendiren Ordu Üniversitesi Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Özgür Enginyurt, korona virüsün baslangicindan itibaren aile hekimligi hastalanmamak ve mevcut hastaliklardan korunmak için olan uzmanlik alani oldugunu, bu anlamda vatandaslari bilgilendirmeye çalistiklarini söyledi.

Ordu ilinin asilamada Karadeniz Bölgesi’nde birinci sirada oldugunu ancak vak’a artisinda da üst seviyelerde oldugunu kaydeden Enginyurt, “Türkiye’de de vak’a sayilari artiyor ve maalesef 30 binli rakamlarda durmakta. Bunun nedeni artik vatandaslarin bikmis olmasindan kaynaklaniyor, bizim söylemlerimizden de insanlar bikti. Artik maske, mesafe ve hijyen konularindan bunaldilar, bu çok normal bir sey. Yapmamiz gereken artik tamamen asi, asi karsitlarina inanmamalari gerekiyor” dedi.



“ASI OLMAYANLARIN HIÇBIR SEKILDE ÇALISMALARINA IZIN VERILMEMESI GEREKIYOR”

“Devletimizin burada yapmasi gereken artik asisiz olanlarin özelde veya devlette hiçbir sekilde çalismasina izin verilmemesi gerekiyor, ücretsiz izne ayrilmasi gerekiyor” diyen Enginyurt, “Demokratik bir ülkede yasiyoruz, bu geriye kalan demokratik hayatlarini evde geçirsinler. Çünkü asili olup da kurallara uyan vatandaslari hasta etmekteler, virüsü çogaltmaktalar. O yüzden asisizlarin devlet kurumlarindan, özel kurumlardan yararlanmalarina izin verilmemeleri, buna hastaneler de dahil olmak üzere. Artik bu kadar kati kararlar alinmasi gerekiyor. Bu kararlar alinmadigi takdirde asisiz kisiler virüsün çogalmasina yardimci olarak bu pandeminin bitmesini engelliyor. Bu yüzden muhakkak ücretsiz izin ve kurumlara girislere yasak getirilmeli” seklinde konustu.



“GENÇ HASTA SAYISI ARTIYOR, GENÇLERIN ASI KARSITLARINA DEGIL, BILIME INANMALARI GEREKIYOR”

Asi yaptirmayan genç kisilere de seslenen Prof. Dr. Enginyurt, “Gençlerimize de söylemek istedigim birkaç husus var, genç sayisi hastalarda artmakta. Bunun nedeni gençlerin sosyal medyayi çok sik kullanmalari, sosyal medyada da asi karsiti çok ciddi yazilar var, bunlara inanmamalari gerekiyor. Bunlar tamamen dünya düzdür diyenlerin safsatasidir, bilime inanmalari gerekiyor. O yüzden gençlerimizi de asiya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Enginyurt, Ordu’da da vak’a sayilarinin artisa geçtigini ve yogun bakimlardaki doluluk oranlarinin yükselise geçtigini, asi yaptirmayanlarin muhakkak asi yaptirmasi gerektigini de sözlerine ekledi.

(Selim Kuscu/IHA)
Kaynak: İHA