Fonksiyonel Kapali Pazar Kartepe'de Hizmete Açildi

Kartepe’nin en büyük kapali ve fonksiyonel pazari olan Kartepe Kent Çarsisi düzenlenen törenle hizmete açildi.

Fonksiyonel Kapali Pazar Kartepe'de Hizmete Açildi
Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman’in yakindan takip ettigi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde tamamlanan Kartepe’nin en büyük kapali pazari “Kartepe Kent Çarsisi” düzenlenen törenle hizmete açildi. Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman’in ev sahipliginde yapilan açilisa Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Vali Yardimcisi Ekrem Çalik, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Kartepe Ilçe Kaymakami Altug Çaglar, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri ve davetliler katildi.

7 bin 500 metrekare alanda kurulan Kartepe Kent Çarsisi içerisinde; idari tesis alani, kapali alan ve açik oturma alani olustu. Kapali alanda idari bina, zabita odasi, bebek bakim odasi, esnaflarin ve sporcularin soyunma odalari, malzeme odasi, mescit, çay ocagi, WC ve kafeterya yer aldi.

“7 bin 500 metrekare alanda hizmet verilecek”

Oldukça heyecanli oldugunu söyleyen Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman “Ilçemizin kurumsallasmasinda çok önemli bir yatirimdir. ‘Ulus Pazari’ daha önce kullandigi yerde trafik sorunu yasaniyordu. Geçen dönem 3 bin 500 metre kare alanin yetmedigini görmüstük. Burasinin büyültülmesine karar verdik. Buranin büyümesinde emegi geçen esnaf arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum. Burada 7 bin 500 metrekare alanda hizmet verilecektir. Kartepemize gece-gündüz hizmet ediyoruz. 10 yil sonra Kocaeli’nin sehir, bölge plancilik ve yapilasma alaninda Kartepe örnek olacaktir. Kartepemize kalici eserler kazandirmaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA