FISKOBIRLIK 'Giresun Kalite Findik' Adiyla Satis Yapan Firmalara Yönelik Denetimlerini Sürdürüyor

Findik Tarim Satis Kooperatifleri Birligi (FISKOBIRLIK) Yönetim Kurulu Baskani Lütfi Bayraktar, belgesi olmadan "Giresun kalite findik" ismiyle satis yapan firmalara yönelik denetimleri araliksiz sürdürdüklerini bildirdi.

Bayraktar, yaptigi yazili açiklamada, FISKOBIRLIK olarak Giresun kalite tombul, sivri ve kara findiklara "cografi isaret" tescil belgesi aldiklarini animsatti.

Her anlamda dünyada esi benzeri bulunmayan Giresun findiginin kalite ve marka degerini korumayi hedeflediklerini belirten Bayraktar, "Bu noktada üzerimize düsen sorumlulugun farkindayiz ve elimizi her zaman tasin altina koyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de elimizden gelen gayreti göstermeye ve Giresun kalite findiklarin güvencesi olmaya devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Bayraktar, piyasada Giresun kalite findik satmak isteyen firmalarin öncelikle FISKOBIRLIK'ten bu marka adi altinda satis yapabilecegine dair tescil belgesi almalarinin zorunlu olduguna dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Belgesi olmadan 'Giresun kalite findik' ismiyle satis yapan firmalara yönelik denetim faaliyetlerimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bu dogrultuda cografi isaret tescil belgesi olmadan satis yapan firmalar için de ciddi cezalar söz konusu. Giresun findiginin pazarlanmasina yönelik alinacak tek belge cografi isaretli ürün adinin kullanim hakki belgesi ve bu belge de sadece FISKOBIRLIK tarafindan verilmektedir."

Birlik Baskani Lütfi Bayraktar, çalismalarinin meyvesini almaya basladiklarini, gelecek yillarda Giresun kalite findiklarin marka degerinin daha iyi yerlere getirilecegini kaydetti.

Kaynak: AA