Ekonomi Koordinasyon Kurulu Açiklamasi 'Enerji Arz Güvenligini Teminde Gerekli Tüm Tedbirler Alinmaktadir'

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), enerji arz güvenligini temin etme çerçevesinde, gerekli tüm tedbirlerin alindigini bildirdi.

EKK, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay baskanliginda yapilan toplantida, küresel ve Türkiye ekonomisindeki gelismeler ile yapisal konulari kapsamli sekilde ele aldi.

Kuruldan yapilan yazili açiklamada, toplantida 2022 yili Merkezi Yönetim Bütçesi, güncel ekonomik konular, küresel enerji piyasasindaki son dönemdeki gelismeler, kamu uygulamalarinda ürün ve ekonomik faaliyet siniflandirmasinin uyumlastirilmasi ile tarimsal hasilanin artirilmasi konularinin görüsüldügü aktarildi.

Ham petrol, dogal gaz ve kömür fiyatlarinda dünyada son dönemde yasanan fiyat hareketleri ve Türkiye'ye yansimalarinin degerlendirildigi, enerji arz güvenligini temin etme çerçevesinde gerekli tüm tedbirlerin alinmakta oldugu belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Kamu kurumlarinin kullandiklari ürün kodlarinin birbirleriyle uyumlu ve entegre olabilmesi adina ilgili taraflardan olusan ve konuyu teknik olarak inceleyecek bir çalisma grubunun kurulmasina, çalisma sonucu ortaya çikacak degerlendirmeleri içeren ön raporun kurul ile paylasilmasina karar verilmistir. Tarimsal üretimi artirmaya yönelik politikalar ve somut projeler ele alinarak, bitkisel ve hayvansal üretimin artirilmasina yönelik somut projeler detayli olarak görüsülmüstür."

Kaynak: AA