Edirne'de Kirlilikle Gündeme Gelen Tahliye Kanalinda Inceleme Yapildi

Evsel atiklarla dolu olan ve kirlilik nedeniyle yosunla kaplanan kanal, çevreye kötü koku yayiyor.

Edirne'de, halk arasinda Bayir deresi olarak bilinen, rengi yesile dönen ve üzeri çöplerle kaplanan su tahliye kanalinda yetkililer incelemede bulundu.

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan, Edirne Özel Idare Sekreteri ve Vali Yardimcisi Yusuf Güler ve DSI 11. Bölge Müdürü Erdinç Kuran, kirlilikle gündeme gelen tahliye kanalinin bulundugu alanda inceleme yapti.

Belediye Baskani Gürkan, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, DSI'nin olasi taskinlara karsi yaptigi tahliye kanalindaki kirlilik probleminin çözülecegini söyledi.

Kanaldaki su akisinin saglikli sekilde olmamasindan kaynakli bir sorun yasandigini tahmin ettiklerini belirten Gürkan, "Hafta sonu Vali beyle bir görüsme yaptik, sabah da bir toplanti gerçeklestirdik. Bayir deresi hikayesi nereden çikti, bilmiyorum ama burasi öyle bir yer degil. Burasi DSI'nin vakti zamaninda sel baskinlarinda tahliye kanali olarak kullandigi, planladigi bir desarj kanali. Taskinlari desarj etmek için yapilmis bir kanal burasi, ileride pompalari var DSI'nin." dedi.

Burada temizleme çalismasi yapacaklarini dile getiren Gürkan, "Seddenin öbür tarafindaki yol bir servis yolu. Desarj kanalinin bakim servis yolu. Oradan kamyonlar geçiyor ve akiskanligi saglayan kutu menfezi ya çökerttiler ya kirdilar, öyle bir sey tahmin ediyoruz. Bir temizleyip bakacagiz, problem neyse çözecegiz. Ancak dedigim gibi burasi bayir deresi falan degil, burasi DSI'nin tahliye desarj kanali." diye konustu.

Kaynak: AA