AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag'dan Kiliçdaroglu'na Tepki

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hamza Dag, Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina yönelik, "Bu tamamen önümüzdeki süreçte siyasi ortami germeye yönelik bir hamledir. Biz, bir kere kesinlikle seçime dönük ve seçime yakin böyle bir düsünceyi kabul etmiyoruz. Cumhurbaskanimiz avukatlari araciligiyla yargiya tasidi konuyu. Burada CHP Genel Baskani somut bir takim düsünce ve fikirleri varsa onlari kamuoyuyla mutlaka paylasmasi gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir" dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Dag'dan Kiliçdaroglu'na Tepki
AK Parti Genel Baskan Yardimcilari Hamza Dag ve Erkan Kandemir parti genel merkezinde basin toplantisi düzenledi

Toplantida gazetecilerin sorularini cevaplayan Hamza Dag, siyasi cinayetler iddiasina iliskin, "Bu tamamen önümüzdeki süreçte siyasi ortami germeye yönelik bir hamledir. Biz, bir kere kesinlikle seçime dönük ve seçime yakin böyle bir düsünceyi kabul etmiyoruz. Cumhurbaskanimiz avukatlari araciligiyla yargiya tasidi konuyu. Burada CHP Genel Baskani somut bir takim düsünce ve fikirleri varsa onlari kamuoyuyla mutlaka paylasmasi gerekir. Sorumlu siyasetçilik bunu gerektirir" dedi.

CHP’nin siyasi tutumunu elestiren Dag, "Ülkeye dair bir takim hayaller heyecanlar paylasamadiginiz zaman ve milletin o heyecanina istirak edemediginiz zaman böyle sürekli kendi içinizde döngü olusturan bir siyaset üretme noktasina gidersiniz. CHP’de bir süredir böyle bir süreç görüyoruz. Ayni ifadeleri CHP Genel Baskani 2016 yilinda da söylemisti. Bir nevi kendini tekrar eden yeni bir seyler ortaya koyamayan, toplumu korkutmaya dönük, aslinda kendi korkularinin bir sekilde tezahürü noktasinda olan bir ifade" açiklamasinda bulundu.

Kiliçdaroglu’nun bürokratlara olan çagrisina yönelik konusan Dag, "Kiliçdaroglu bürokratlari tehdit etmesi üzerine videolar çekip paylasiyor. Aslinda bir videosunu da PKK FETÖ’ye oradan memurlara yaptigi tehdidin binde birini içeren bir videosunu da onlara ayirmasini tavsiye ediyorum" dedi.

HDP’nin TBMM’de görüsülecek sinir ötesi operasyon tezkeresine CHP’li milletvekillerinin "hayir" oyu vermeleri çagrisina yönelik soruyu cevaplayan Dag," Önümüzdeki dönemde tezkereler, biliyorsunuz askerlerimizin yurt disinda görev alabilmesi için meclise tezkere sunulmasi gerekiyor. Bunlar bir senelik oluyor. Bir sene dolunca meclise yeni tezkere gidiyor. Bu tezkereye yönelik HDP’den ittifak ortaklarina çagri geldi. Bu çagriyi ittifak ortaklarinin nasil yansitacagini hep beraber görecegiz. Son dönemde PKK YPG- PYD terör örgütlerine yönelik çok basarili operasyonlar ortaya konuluyor. Bu basarili operasyonlarin devam etmesi ve terör belasinin ülkemizden, etrafimizdan kaybolmasi notasina çalismalarimizi yürütüyoruz. Bu noktada tezkerelerde meclise gelecek. Burada ittifak ortaklarinin nasil bir tavir sergileyeceklerini hep beraber görecegiz. Esasinda Cumhurbaskanligi Hükümet sisteminin getirmis oldugu imkanlardan biri. Eski sisteme göre seçimden önce istediginiz gibi birbirinizle siyasal mücadele yapar, seçimden sonra bir araya gelebilirdiniz. Simdi sartlar sizi zorluyor. Sartlar sizi ittifakinizi seffaf bir sekilde kamuoyu önünde yapmaya sevk ediyor. Bu da birbirine benzemeyen siyasi partilerin siyaset ortaya koyamamasina sebebiyet veriyor. Eski sistemi özler bir durumlari söz konusu. Burada Kürt sorunu konusunu gündeme getirdigimizde Kiliçdaroglu’na bir çagrimiz olmustu. Seçimi beklemenize gerek yok, seçimden önce nasil bir tavir, usul, kanat içindeyseniz 2023 seçimlerine kadar ortaya koyabilirsiniz. Buda tüm kamuoyunun görecegi sekilde tezkereye tezahür etmis olacak" dedi.

"Biz yalan ve dezenformasyonu diger mecralarda imkanlar ölçüsünde azaltmak noktasinda bir çalisma yapiyoruz"

"Sosyal medya platformlariyla ilgili bir düzenleme yapmamiz söz konusu degil" diyen Dag, "Bizim çalisma yaptigimiz konu bir süredir israrla Türkiye siyasetinde bir yalan dezenformasyon üzerinden olumsuz algi olusturma düsüncesi var. Bu toplumda sadece siyasette degil toplumda spor sanat camiasinda da yasanan hadiseler haline gelmis durumda. Biz yalan ve dezenformasyonu diger mecralarda imkanlar ölçüsünde azaltmak noktasinda bir çalisma yapiyoruz. Bu halen bir mutfak çalismasi meclise gelmis degil. Mutfak çalismasi bitince ete kemige büründügünde paylasma durumu söz konusu olacak.

"Bu çagrinin gerçeklesmesi mümkün degildir"

Erken seçim çagrisinin muhalefet tarafindan gündeme geldigini söyleyen Dag, "Uzun zamandir aslinda biraz azaldi. Bu konudaki beklentilerinin ortaya çikmadigini görmüs oldular. Muhalefet kendi içindeki farklilari, kavgalari, çekismeleri ortadan kaldirmak uzun süre bunu yürütemeyecegi için israrli bir sekilde böyle bir çagrisi var. Bu çagrinin gerçeklesmesi mümkün degildir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA