ABD'de Geçen Yil Öldürülen Siyahi Arbery'nin Davasi Için Jüri Seçimi Basladi

ABD'de geçen yil Ahmaud Arbery'nin kosu yaparken öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan 3 kisinin yargilanmasinda görev alacak jüri üyelerinin seçimi için çalisma baslatildi.

Georgia eyaletinde Subat 2020'de siyahi Arbery'yi silahla öldürmekle suçlanan 3 tutuklunun yargilanmasina katilacak jürinin seçilmesi için 1000 kisiye mektup gönderildi.

Glynn Ilçe Mahkemesi yetkilileri, toplumu sarsan bu cinayet davasi için jüri adayi 1000 kisi arasindan 12 kisinin tespit edilmesinin 2 hafta veya daha fazla sürebilecegi açiklamasinda bulundu.

Georgia'nin Brunswick kentinde, 23 Subat 2020'de, Gregory McMichael ve oglu Travis McMichael, kosu yapan 25 yasindaki Ahmaud Arbery'e saldirmisti.

William Bryan adli komsulari tarafindan çekilen saldiri videosu 5 Mayis 2020'de sosyal medyaya düsünce ülke çapinda infial uyandirmis ve beyaz baba ile oglu 7 Mayis'ta tutuklanmisti.

Ülkede tepkiyle karsilanan 28 saniyelik kayitta, baba ile oglunun kosu yapan Arbery'e kamyonetleriyle yaklastigi, Travis McMichael'in araçtan inerek Arbery ile itistigi, daha sonra siyahi adamin silahla vuruldugu ve yere düsmeden önce sendeleyerek yürüdügü görülüyordu.

Bölge Savcisi Joyette Holmes, sorusturma kurulunun, baba ile ogul Gregory ve Travis McMichael ile komsulari William Bryan'i cinayet ve hürriyeti tahdit dahil 9'ar dava maddesiyle suçladigini açiklamisti.

Kaynak: AA