Yayladagi Ilçesi Turizm Yatirimlari Sayesinde Turistlerin Ugrak Yeri Oldu

Hatay’in Yayladagi ilçesi turizm yatirimlariyla yurt içi ve yurt disindan ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Yayladagi Belediyesince tarihi yerlerin restorasyonun yapiminin yani sira, son 5 ayda ilçede "zipline", macera parki, tirmanma duvari, restoran, çadir kamp alani, tandir, paintball sahasi, mini gölet ve piknik alani hizmete açildi.

Yatirimlarla bölge, en gözde doga turizmi alanlarindan biri haline geldi.

Belediye Baskani Mehmet Yalçin, gazetecilere, ilçede son 5 ayda yaklasik 20 bin yerli ve yabanci turisti agirladiklarini söyledi.

Yayladagi'ni ilklerle ve yeniliklerle bulusturmaya devam edeceklerini belirten Yalçin, "Son 5 ayda yaklasik 20 bin misafir agirladik. Hedefimiz burayi daha fazla güzellestirerek yeni alanlar açmaktir. Ilçede agaç evler, günübirlik konaklama tesisleri, çadir ve kamp alanlari olusturmak. Gelecek yil içinde bunlari yapmayi basarirsak tahmini olarak 100 bin turisti ilçemizde agirlayacagiz." diye konustu.

Yalçin, ayrica yayla ve deniz turizmine yönelik projelerinin de bulundugunu anlatarak sunlari kaydetti:

"Yayla ve deniz turizmine has projelerimizde var. Gözlüce-Fenk bölgesinde dalis akademisi ve dalis merkezi projemiz Hatay'i, Yayladagi’ni ve Türkiye'yi tanitmak için çok önemli bir proje. Burasi arkeoloji, tarih ve dalis meraklilarini bu bölgeye çekebilecegimiz bir alan olacak. Yayladagi deniz turizmi noktasinda gerçek manada iddiali bir yer olacak. 9 ay boyunca dalis yapilabilecek denize sahibiz. Dünyanin her yerinden turist agirlayacagimizi düsünüyoruz. Yayladagi Dogu Akdeniz’in cazibe merkezi haline gelecek."

Kaynak: AA