Rusya'da Mevlid Kandili Etkinliklerle Kutlandi

Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsavirligi, Rusya Federasyonu Müslümanlari Din Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi ile Moskova’da Mevlidi Nebi Sergisi açti.

Rusya’da Hazreti Muhammed'in dünyaya tesrifi dolayisiyla idrak edilen Mevlid Kandili nedeniyle kutlamalar yapildi.

Moskova Merkez Camisinde Mevlid Kandili için farkli programlar düzenlendi. Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi tarafindan camide Kur'an-i Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, salavatlar getirildi. Ayrica gençlerin katildigi, Islami bilgileri içeren bilgi yarismasi düzenlendi.

Öte yandan Moskova Merkez Camisinde "2021 yili Mevlid-i Nebi Haftasi" vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsavirligi ile Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi’nin organizasyonu ile "Mevlid-i Nebi Sergisi" açilisi yapildi.

Serginin açilisini Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Baskan Yardimcisi Rusen Abbasov, Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi, Rusya Müftüler Konseyi Baskan Yardimcisi ve Moskova Sehir Müftüsü Ildar Alaaddinov ve Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsaviri Ömer Faruk Savuran gerçeklestirdi.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Samsar açilista yaptigi konusmada, Moskova Merkez Camisinin açilisini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in gerçeklestirdigini hatirlatti. Müslümanlarin Mevlid Kandili'ni kutlayan Samsar, "Bu önemli gece tüm insanliga güzellikler getirsin." dedi.

Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi ve Rusya Müftüler Konseyi Baskan Yardimcisi Abbasov da, tüm insanliga gelmis olan Hazreti Muhammed'in bu ay içerisinde anildigini ifade ederek, "Bu ay her birimiz, Hazreti Muhammed'i daha fazla anlamaya ve örnek almaya çalisiyor, ardinda biraktiklarini hayatimiza ölçü yapiyoruz." dedi.

Rusya Federasyonu Müslümanlari Dini Idaresi, Rusya Müftüler Konseyi Baskan Yardimcisi ve Moskova Sehir Müftüsü Alaaddinov, tüm Müslümanlar için önemli olan bu dönemde Hazreti Muhammed’in daha çok hatirlandigini dile getirdi.

5 Kasim'a kadar sürecek sergide Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere, Kutsal Emanetlere dair fotograflarin yani sira Diyanet Isleri Baskanligi kütüphanesinde bulunan el yazmasi eserlerdeki Hazreti Muhammed ile ilgili minyatür, salavat ve kasidelerden seçkiler yer aliyor.
Kaynak: AA