Kaymakam Saygili Ve Büyükkaymakci'dan 'Mevlid Kandili' Mesaji

Kavak Kaymakami Ömer Saygili ile Asarcik Kaymakami Baha Büyükkaymakci, "Mevlid Kandili" dolayisiyla mesaj yayimladi.

Saygili, mesajinda, Mevlid Kandili'nin Türkiye ve tüm Islam aleminin her türlü dertlerden ve sikintilardan bir an evvel kurtulmasina, Islam ülkelerinde kardeslik, dayanisma, baris, huzur ve güven ortaminin yeniden tesis edilmesine vesile olmasini diledigini belirtti.

Kaymakam Saygili, mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma imkani saglamasi dolayisiyla büyük bir önem ve anlam tasiyan kandiller, sevgi, yardimlasma, merhamet ve hosgörünün ön plana çiktigi müstesna günlerdir. Yüce Allah'in rahmet ve merhamet kapilarinin ardina kadar açildigi, dualarimizin kabul oldugu bu günlerde birlik ve beraberligimizi güçlendirmeli, yardimlasma ve dayanisma içerisinde olmaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, Mevlid Kandili'nin birlik ve beraberligimizi güçlendirmesini, ülkemize ve tüm insanliga mutluluk, huzur ve baris getirmesini diler, hemsehrilerimin ve tüm Islam aleminin Mevlid Kandili'ni kutlarim."

Asarcik Kaymakami Baha Büyükkaymakci da mesajinda kandillerin manevi feyziyle daralan gönülleri aydinlatan, zihinleri berraklastiran müstesna gecelerden oldugunu vurguladi.

Kaymakam Büyükkaymakci, sunlari kaydetti:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya tesriflerinin yil dönümü olan Mevlid Kandili'ni bir kez daha idrak etmenin güzelligini ve mutlulugunu yasamaktayiz. Bu geceyi sadece kendimiz için degil çevremizdeki insanlarla kucaklasma için de bir firsat olarak görmeliyiz. Peygamberimizin dogdugu gece, insanligin kurtulusu için çok hayirli ve mübarek bir baslangiçtir. Bize yol gösteren böyle bir örnek karsisinda bizlere düsen görev, Peygamberimizi, içimizde yeniden anlamak ve onun bize kazandirdigi, adalet, kardeslik, sevgi, dostluk, güven, samimiyet, tevazu, hosgörü, sadakat, vefa gibi degerlere hayatimizda islerlik kazandirmaktir."

Kaynak: AA