Istanbul Barosu'nda Durakoglu Yeniden Baskan

Istanbul Barosu’nun Genel Kurul’unda Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu adayi Mehmet Durakoglu yeniden baskan seçildi.

Istanbul Barosu'nda Durakoglu Yeniden Baskan
Istanbul Barosu’nun pandemi nedeniyle ertelenen yeni baskan ile yönetimini seçecegi Genel Kurul süreci tamamlandi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen ve dün baslayan Genel Kurul’da, faaliyet raporunun okunmasinin ardindan 7 avukatlik grubunun baskan adaylari seçim konusmalarini gerçeklestirdi. Bu sabah saat 09.00 itibariyle baslayan oy kullanma islemi ise 17.00 itibariyle sona erdi. Seçimlerde, 52 bin 49 avukatin oy kullanma hakki bulunurken, 131 sandik kuruldu. Sabah saatlerinden itibaren avukatlarin oy kullanmak için akin ettigi Genel Kurul’da, Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu Mehmet Durakoglu, Çagdas Avukatlar Grubu Ata Yazicioglu, Istanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Kaptan Yilmaz, Avukat Haklari Grubu Gökhan Ahi, Bagimsiz Avukatlar Grubu Ishak Sadi Çarsancakli, Önce Ilke Yeniden Yükselis Hareketi Hasan Kiliç ve Özgürlükçü Avukatlar Grubu Sezin Uçar’in gruplari yönetim için yaristi.

Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu destekçileri sevinçle karsiladi

Sandiklarin kapanmasinin ardindan baslayan oy sayimi yaklasik 2 saat sürdü. Görevliler sandiklardaki oylari tek tek saydi. Yapilan sayimin ardindan seçimi Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu’nun adayi Mehmet Durakoglu 8 bin 503 oy ile kazandi. Önce Ilke Yeniden Yükselis Hareketi’nin adayi Hasan Kiliç ise 6 bin 107 oy ile seçimde Mehmet Durakoglu’nun ardindan geldi.

Öte yandan seçimlerde, Istanbul Barosu baskaninin yani sira 10 kisilik yönetim kurulu, 5 kisilik disiplin kurulu, 3 kisilik denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birligi Genel Kurulu için 13 delege seçildi.

“Özellikle konusulmasi gereken bir zafer”

Yeniden baskan seçilen Durakoglu konusmasinda, “Üzerinde özellikle konusulmasi gereken bir zafer. Genç meslektaslarimizla ilgili olusan çok büyük dertler var ve bu dertlere iliskin eksikligimizin oldugu ortaya çikmis durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayiz. O arkadaslarimizla birlikte olmak, onlarla birlikte çözüm aramak, onlarin sorunlarina çözüm üretmek zorundayiz. Bir gerçek var, basindan beri onu söylüyorum. Istanbul Barosu’nda yönetimde olmak için omurga gerekir. Bu omurgaya sahip oldugumuz için kazandik” ifadelerini kullandi.

“Çikisin formülü olarak Istanbul Barosu aranmali”

Sözlerinin devaminda Durakoglu, “Benim baskanligim degil, yönetim kurulundaki arkadaslarimizin yönetimi degil, denetim kurulu, delegasyon degil, burasi çok temel bir biçimde bir temel olgunun hala ayakta durabildigi, bunca yasananlara karsi hala, özellikle de 2017 rejimine karsi bir durusun simgesiydi. Bunu yansitabilmeliydik. Bunu yansittik. Bu son derece önemli. Simdi, bize düsen görevler var. Bunlari mutlaka yerine getirmek zorundayiz. Önümüzdeki bir yil içerisinde mutlaka daha basarili olmaliyiz ve buradan çikisin formülü olarak Istanbul Barosu aranmali. Bunu saglamaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Yapilan seçimle yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birligi Genel Kurulu su isimlerden olustu:

Yönetim Kurulu: Avukat Nazan Moroglu, Avukat Muazzez Yilmaz, Avukat Cengiz Kaya, Avukat Lütfi Topraç, Avukat Elif Görgülü, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Selahattin Meriç, Avukat Sinan Naipoglu, Avukat Burcu aslan, Avukat Yasemin Babayigit.

Disiplin Kurulu: Avukat Atilla Erdogmus, Avukat Riza Pehveri Sat, Avukat Nadide Tahan, Avukat Didem Pehlivan, Avukat Ömeralp Pulatoglu.

Denetleme Kurulu: Avukat Onur Yolal, Avukat Levent Sevindi, Avukat Çagin Kocaman.

Türkiye Barolar Birligi Genel Kurulu Delegeleri: Avukat Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Avukat Zeki Diren, Av. Sefa Bilgiç, Avukat Prof. Dr. Haluk Burcuoglu, Avukat Ugur Yetimoglu, Avukat Berrin Adiyaman, Avukat Yalçin Veziroglu, Avukat Irfan Akyürek, Avukat Turgay Demirci, Avukat Hüseyin Özbek, Avukat Filiz Saraç, Avukat Ufuk Özkap, Avukat Özlem Aksungar.
Kaynak: İHA