Istanbul Barosu Baskanligina Mehmet Durakoglu Yeniden Seçildi

Istanbul Barosu Baskanligina Mehmet Durakoglu yeniden seçildi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen ve 7 adayin yaristigi seçimde Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu adayi Durakoglu 8 bin 503 oyla yeniden baskan seçildi.

Toplam 52 bin 49 avukatin oy kullanma hakkina sahip oldugu seçimlerde, kullanilan oylarin 26 bin 30'u geçerli sayildi.

Seçimlerde Çagdas Avukatlar Grubu'ndan Ata Yazicioglu 1687, Bagimsiz Avukatlar Grubu'ndan Ishak Sadi Çarsancakli 956, Istanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kaptan Yilmaz 1109, Avukat Haklari Grubu'ndan Gökhan Ahi 5 bin 994, Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu Yükselis Hareketi'nden Hasan Kiliç 6 bin 107 ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu'ndan Sezin Uçar 1674 oy aldi.

Sonuçlarin salonda bulunan ekrana yansitilmasinin ardindan Önce Ilke Çagdas Avukatlar Grubu avukatlari sevinç yasarken Durakoglu'nu ilk tebrik eden Bagimsiz Avukatlar Grubu'ndan Çarsancakli oldu.

- "Seçim sonuçlari bizim açimizdan ders alinmasini gerektiren bir tablodur"

Baro baskanligina yeniden seçilen Durakoglu, geride birakilan üç yil içerisinde mesleki olarak ciddi sorunlar yasadiklarini belirterek, bu sorunlarla bütünlesmis olmak durumunda olduklarini söyledi.

Avukatlarin yasadiklari sorunlara deginen Durakoglu, sunlari kaydetti.

"Istanbul Barosunun üç yil içerisinde Izmir Barosu kadar büyüyor olmasi gibi bir gerçekligin ortaya çikardigi problemler vardi. Önümüzdeki dönem buralardan çikisi nasil saglayabilecegimizi konusacagiz. Türkiye önümüzdeki bir yil içerisinde siyasetin her iki kutbunda da anayasa degisikliginin hazirlandigi bir gerçeklik yasiyor. Anayasa degisikliginin oldugu sirada da Istanbul Barosunun hukuksal anlamda ona destek verebilmesi herkes tarafindan bekleniyor. Biz daha aktif biçimde sürecin içerisinde olmayi planliyoruz."

Katilimin yüzde 50 civarinda kalmasina da deginen Durakoglu, salgin ortami dolayisiyla Genel Kurula gelmeyen meslektaslarini anlayabildigini söyledi.

Hareketli bir Genel Kurul süreci geçirdiklerini aktaran Durakoglu, söyle devam etti:

"Mesleki sorunlarin agirlasmis olmasi bu sorunlara iliskin çözüm üreten mekanizmalari çogaltti. 7 ayri adayla seçime gittik. Dolayisiyla tartismalar genisledi ve oylar dagilmaya basladi. Meslektaslarimiz kuskusuz çözüm arayislarina girdiler. Seçim sonuçlari bizim için ilginçtir. Bizim açimizdan ders alinmasini gerektiren bir tablodur. Bu tablonun çikisini da bizim özellikle konusmamiz gerekir."

Kaynak: AA