Ingiltere'nin Brighton Kentinde Temizlik Isçilerinin Grevi Nedeniyle Çöp Yiginlari Olustu

Ingiltere'nin Brighton kentinde temizlik isçilerinin grev yapmasi nedeniyle çöp kutularinin etrafinda çöp yiginlari olustu.

Ülkenin güneyindeki kentte çöp yiginlari nedeniyle meydan gelebilecek hijyen ve saglik sorunlarindan endise ediliyor.

Temizlik isçilerinin yaklasik iki hafta önce baslattigi eylem nedeniyle çok sayida sokakta çöplerin biriktigi gözlemlendi.

Maaslarinda artis talep eden temizlik isçileri, yerel meclisle görüsmelerin basarisiz olmasi durumunda, yetkilileri 30 günlük uzun bir grev daha baslatmakla tehdit ediyor.

Mahalle sakinleri, grevin bu kadar uzun sürmesi durumunda sorunun ciddi saglik sorunlarina yol açabilecegi endisesi tasiyor.

Soyadini vermek istemeyen Gabriel, AA muhabirine yaptigi açiklamada temizlik isçilerinin grevine iliskin, halkin muhtemelen yaptiklari isin önemini kanitlamaya çalisan isçilerin tarafini tutacagini dile getirdi.

Bölgede yasayan yerel bir sanatçi Gali Kitz ise sokaklarin çöp yiginlariyla dolmasini firsata çevirdigini belirterek, sanatini icra etmek için toplanmayan çöp bidonlarinin üzerine resim yaptigini anlatti.

Isçi sendikasi ile Brighton ve Hove Sehir Konseyi arasinda temizlik isçilerinin taleplerine iliskin görüsmeler devam ediyor.

Kaynak: AA