Ingiltere'de Öldürülen Milletvekilin Ailesi Halki 'Nefreti Bir Kenara Birakmaya' Çagirdi

Öldürülen Ingiliz milletvekil David Amess'in ailesi, halki hosgörülü olmaya ve "nefreti bir kenara birakmaya" çagirdi.

Londra polisi araciligiyla yayimlanan bir açiklamada, Amess'in ailesi, biçakli saldiri sonrasi "yikik" olduklarini belirtti.

Evli ve 5 çocugu olan milletvekilini saygiyla anan ailenin açiklamasinda, "David'i güçlü ve cesur bir sekilde tanimlamak gerekir. O bir vatansever ve baris adamiydi." denildi.

Insanlardan farkliliklarini bir kenara birakmalarini ve herkese nezaket ve sevgi göstermelerini istenen metinde, "Irki, dini veya siyasi görüsü ne olursa olsun hosgörülü olun ve anlamaya çalisin." ifadesine yer verildi.

Aile olarak bu korkunç olayin neden meydana geldigini anlamaya çalistiklarini kaydeden aile, olay sonrasi verilen destek mesajlarina tesekkür etti.

- Terör eylemi ilan edildi

1997'den bu yana milletvekili olan 69 yasindaki Amess, seçim bölgesi Essex'teki toplantisi sirasinda 15 Ekim'de 12.05'te (TSI 14.05) biçakli saldiriya ugramisti.

Toplantinin yapildigi Belfairs Metodist Kilisesi'ne giren saldirgan, milletvekilini birden fazla kez biçaklamisti.

Saldiri sonrasi 25 yasindaki zanli gözaltina alinirken, olayin terör eylemi oldugu açiklanmisti.

Haber ajansi PA, saldirganin Somali kökenli Ali Harbi Ali oldugunu duyururken, terörle mücadele ekipleri zanliyla baglantili oldugu düsünülen Londra'daki bazi adreslerde arama yapmisti.

Ülkede 2016'da Isçi Partisi Milletvekili Jo Cox, seçim bölgesi Birstall'da ugradigi silahli ve biçakli saldiri sonucu hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA