Içisleri Bakani Soylu, Tunceli'de AK Parti Teskilat Akademisi'nde Konustu Açiklamasi (2)

'Bugün cezaevlerinde uyusturucu suçundan yatan 96 bin 500 kisi var. Ne torbacisina ne baronuna aman vermeyiz, vermeyecegiz. Çocuklarimizin zehirlenmelerine firsat saglamayacagiz, imkan tanimayacagiz' '40 yillik PKK terör örgütünün biletini kestik, hepsini magaralarina hapsettik, 15002000 kisiyle kamp yapan bu örgütü, bugün 181 kisiye indirdik. Son teröristin akibeti yakindir insallah' 'Eroinde dünyanin en büyük yakalamasini gerçeklestirdik. Su anda 17 tonu astik. Bu yilin sonu itibariyla da yine Türkiye'de eroin yakalamalarinda büyük bir rekora imza atacagiz'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bugün cezaevlerinde uyusturucu suçundan yatan 96 bin 500 kisinin oldugunu belirterek, "Ne torbacisina ne baronuna aman vermeyiz, vermeyecegiz. Çocuklarimizin zehirlenmelerine firsat saglamayacagiz, imkan tanimayacagiz." dedi.

Soylu, Tunceli Ögretmenevi'nde düzenlenen AK Parti Teskilat Akademisi'nde yaptigi konusmada, bugün AK Parti'nin 19 yilda bu ülkeye kazandirdigi güç ve istikrar sayesinde her alanda mücadele ettiklerini söyledi.

"40 yillik PKK terör örgütünün biletini kestik, hepsini magaralarina hapsettik, 1500-2000 kisiyle kamp yapan bu örgütü, bugün 181 kisiye indirdik. Son teröristin akibeti yakindir insallah." diyen Soylu, uyusturucuya da aman vermediklerini belirtti.

Devletin uyusturucuyla mücadelesine dikkati çeken Soylu, söyle devam etti:

"Uyusturucu isinin ne baronuna ne torbacisina aman vermiyoruz. Birileri, Meclis kürsüsünden, tam da baronlarin istedigi gibi bu ülkenin uyusturucu mücadelesi veren polisinin, jandarmasinin, sahil güvenliginin moralini bozmaya devam edebilir, hiç sorun degil. Geçen hafta arkadaslarimiz, Van Baskale’de 383 kilo, Hakkari’de 405 kilo, Istanbul’da 88 kilo eroin, Bursa’da baslayip Istanbul’da devam eden operasyonda 268 kilo metamfetamin, 555 kilo da kimyasal madde ele geçirdiler. Hepsi sadece bir günde arkadaslarimizin alin teri ile ortaya koyduklari islerdir. Hala bu gayreti karalayanlar, hala burayi sulandirmaya çalisanlar var. Onlari da önce Cenab-i Allah’a, sonra milletimize havale ediyorum."

- "Çocuklarimizin zehirlenmelerine imkan tanimayacagiz"

Soylu, "Bugün cezaevlerinde uyusturucu suçundan yatan 96 bin 500 kisi var. Ne torbacisina ne baronuna aman vermeyiz, vermeyecegiz. Çocuklarimizin zehirlenmelerine firsat saglamayacagiz, imkan tanimayacagiz. Kiliçdaroglu, 'Uyusturucu saticilarindan vergi alacagim.' diyor. Onlarin anlayisi budur." ifadelerini kullandi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük yakalamalarini gerçeklestirdiklerini söyleyen Soylu, sunlari kaydetti:

"Eroinde dünyanin en büyük yakalamasini gerçeklestirdik. Su anda 17 tonu astik. Bu yilin sonu itibariyla da yine Türkiye'de eroin yakalamalarinda büyük bir rekora imza atacagiz. Bana kizmislardi, niçin? Güya demisim ki uyusturucu saticisi görürse polisimiz ayagini kirsin. Yanlis demisim, dogru, iyi yapiyorsunuz diyerek sirtlarini sivazlayalim. Gelecek çocuga uyusturucuyu verecek, o gelecek annesini dövecek, evindeki malini, mülkünü çalacak, onlara travma yasatacak ve cebinde ne var ne yoksa alacak. Cehennemi gösterecek. Ben o uyusturucu saticisinin gözüne bakacagim, eyvallah diyecegim. Gözümüz kör olur vallahi. Ne adim atiyorsak bilesiniz ki planla atiyoruz.

100 bin metruk ev tespit ettik, 90 binini yiktik, neden? Çünkü evin disinda en çok metruk binalarda uyusturucu kullaniliyor, bunu tespit ettik."

(Bitti)
Kaynak: AA