HDP Es Genel Baskani Sancar, Partisinin Mardin'de Düzenledigi Programda Konustu Açiklamasi

'Toplumun tüm kesimleri ile müzakere etmek, diyalog yollarini açmak istiyoruz'.

HDP Es Genel Baskani Mithat Sancar, toplumun tüm kesimleriyle müzakere etmek, diyalog yollarini açmak istediklerini söyledi.

Sancar, partisinin Mardin'de bir otelde düzenledigi programda yaptigi konusmada, halklarin ortak iradesini ülkenin her alaninda en güçlü sekilde temsil etmek için var olduklarini belirtti.

Toplumun her kesimiyle görüsmeler gerçeklestirdiklerini ifade eden Sancar, "Bütçe bulusmalarinda da hedefimiz halkin bütçesini çikarmaktir. Bunu masa basinda degil, sokakta, meydanlarda, tarlalarda, fabrikalarda ve atölyelerde bulusmalar gerçeklestirerek ancak yapabilecegimizi biliyoruz. O nedenle sizlerleyiz." dedi

Baris isigini aramaktan vazgeçmeyeceklerini kaydeden Sancar, söyle konustu:

"Bu topraklara büyük dönüsüm ancak baris ile gelir. Barisi toplumdan, tabandan kurmak, hep birlikte insa etmektir. Toplumun tüm kesimleri ile müzakere etmek, diyalog yollarini açmak istiyoruz. Demokratik siyasetin alaninin genislemesini istiyoruz. Bize yönelik kusatmayi kirmak için degil, ülkenin gelecegi için istiyoruz çünkü sorunlarin çözümü demokratik siyasetten geçiyor. Baris da ancak demokratik siyaset zemininde insa edilip kalici hale getirilebilir."

Barisi ve demokrasiyi insa etmenin en güçlü yönteminin yerel demokrasi oldugunu dile getiren Sancar, "Yerel demokrasiyi güçlendirerek barisi da demokrasiyi de insa edecegiz, adaleti de getirecegiz." ifadelerini kullandi.

Programa Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Pero Dündar, Necdet Ipekyüz, Imam Tasçier, Garo Paylan, Ridvan Turan ve partililer katildi.

Programin ardindan Sancar ve beraberindekiler Birinci Caddesi'nde esnafi ziyaret etti.

Kaynak: AA