'FETÖ'ye Operasyon Yapiyoruz Sesi IYI Parti'den, PKK'ya Operasyon Yapiyoruz Sesi HDP'den Geliyor''

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Herkesin adresi belli. FETÖ’ye operasyon yapiyoruz sesi IYI Parti’den, PKK’ya operasyon yapiyoruz sesi HDP’den, polisimiz DHKP-C’ye operasyon yapti sesi CHP’den geldi’’ dedi.

'FETÖ'ye Operasyon Yapiyoruz Sesi IYI Parti'den, PKK'ya Operasyon Yapiyoruz Sesi HDP'den Geliyor''
Bir dizi ziyaretler için Tunceli’ye gelen Içisleri Bakani Süleyman Soylu, önce 112 Acil Çagri Merkezinde güvenlik toplantisina katildi.

Daha sonra Bakan Soylu ve beraberindeki heyet, Il Özel Idaresi bünyesine tahsis edilen 14 milyon lira degerinde olan 14 is makinesini personellere kendi elleriyle takdim etti. Ardindan partisinin Teskilat Akademisi egitim programina katilan Bakan Soylu, açiklamalarda bulundu.

’’BIZ SAGA SOLA BAKIP KIM NE DIYOR DIYE AVAL AVAL GEZINMIYORUZ, BIZ ISIMIZE BAKIYORUZ’’

Orta Doguyu batakliga çevirmeye çalisanlara Türkiye’nin ve bu milletin gücünün izin vermeyecegini kaydeden Içisleri Bakani Süleyman Soylu, ’’Siyaset budur siyaset karavana atmak degildir. Siyaset is, sevgi kardeslik ve gelecege ümit tasimaktir. Biz içeride CHP’nin düsük laf cambazliklarina takilirsak HDP’nin savurdugu bos tehditlere kibirli söylemlerine laf yetistirmeyle ugrasirsak, biz hala göç üzerinden fitne üretmeye çalisan ekranlarda her aksam baska bir yalan pazarlayanlarla ugrasirsak hem 2023 hedeflerimize hem Recep Tayyip Erdogan’in, AK Parti’nin ve bu milletin 19 yillik emegine yazik ederiz. Asla unutmayin biz savunmada sorguda cevap verme sirasinda degiliz. Bu millete yepyeni bir heyecan vermemiz lazim. Tunceli’yi, Pülümür’ü turizm merkezi haline getirme hedeflerimizi anlatmamiz lazim. Biz saga sola bakip kim ne diyor diye aval aval gezinmiyoruz, biz isimize bakiyoruz’’ diye konustu.



"HDP ARTIK BITIK BIR PARTIDIR’’

Bu milleti, 40 yildir PKK ile oyalayanlara ve hala utanmadan sikilmadan Imrali’yi adres gösterenlere karsi HDP’nin artik bitik bir parti ve bitik bir örgüt oldugunu dile getiren Bakan Soylu, ’’Artik biz isimize bakacagiz. HDP’nin de PKK’nin da kirli fantezilerine evlatlarimizi kurban vermeyecegiz. Evlatlarimizi doktor, mühendis yapmaya bakacagiz diye her birimizin haykirmasi lazim. Yillarca çok aci ve aci bedeller ödedik. Çektigimiz fakirlik ayri sag sol kavgalarinda anarsi ve terör olaylarinda kaybettigimiz gençlerimiz ayri, hapiste çürüyen ezilen gençlerimiz ayri yillardir mazlum cografyalara el uzatamayisimiz ayri, inancimiz ve kardesligimizin maruz kaldigi saldirilar hepsi ayri bir dertti. Bu terörün maliyeti elbette ki bu ülkede bizim daha ileri ve daha güçlü adimlar atmamizi engellemistir. Unutmayin ki bunun maliyetinde sadece harcanan para yoktur. Ya bizi geri birakmanin maliyeti bu miktari da elbette ki dahil etmek lazim. Türkiye’nin uzun yillar kisi basi milli gelirini 3 bin 400 dolarin üzerine atamamasi bu hesaba dahil degildir. Bize bazen dudak büküyorlar. Sürekli vesayet diyorsunuz nerede bu vesayet diyorlar iste vesayet buradadir. Türkiye’nin 27 Mayistan sonra ayagina vurulan prangadadir. AK Parti’nin 2002’de kirmaya basladigi ve FETÖ ile beraber PKK ile beraber kirip attigi Cumhurbaskanligi hükümet modeliyle birlikte tarihe gömdügü vesayet budur. Bugün birilerinin iktidar ve oy hesabiyla geri getirmek istedigi sistem aslinda bu vesayetin ta kendisidir. Bu mütemmimleri de bu vesayete yaslayip onun sahiplerine sadakatle hizmet edip yükselmesinin hevesindedir. Bunlarin her birinin bir efendisi vardir. Kiminin efendisi Kandil kimisinin Pensilvanya kimisinin de kayitsiz sartsiz taptiklari kendilerine pusula belirledikleri batidir’’ seklinde konustu.



’’BIRILERININ EFENDISI FETÖ, PKK, BATI OLABILIR BIZIM EFENDIMIZ MILLETTIR’’

Lafi egip büken birisi olmadigini vurgulayan Bakan Soylu, ’’Açikça söylüyorum bugün parlamenter sistem çagrilari tek parti dönemini aseren bir zihniyetin ürünüdür. Buradan Tunceli’den Cumhuriyet Halk Partisine sesleniyorum bürokrati, memuru ve polisi tehdit ederek tek parti günlerine dönülmemelidir. Bunun çagrisini yapan Genel Baskaninizi kinamalisiniz. Türkiye’yi eski günlerine döndürmemelisiniz. Türkiye eski günlerine dönmemelidir. Türkiye’yi kutuplastirarak Türkiye’yi kavga ortamina iterek Türkiye’yi gerginlik ortamina iterek dünyanin içerisinde bulundugu pandemi döneminde bu salgin döneminde bu maliyetten en az etkilenen Türkiye’yi bir kaosa döndürme çagrilarini siz Cumhuriyet Halk Partililer olarak müdahale etmelisiniz. Siz bu ülkeye bir öneri getirdiniz de kim yok dedi.

Bu ülkede iktidar olmanin tek yolu sandiktir. Onun da tek yolu milletin gönlüne girmektir. Milleti tehdit etmek degildir. Birilerinin efendisi FETÖ olabilir birilerinin efendisi PKK olabilir birilerinin efendisi bati olabilir bizim efendimiz millettir” ifadelerini kullandi.

’’YASIN BÖRÜ’NÜN, NECMETTIN ÖGRETMENIN ANNESI BABASI DURURKEN DEMIRTAS’IN ESINE ÜZÜLMEYIZ’’

HDP’yi nereye sikistiracaklarini sasirdiklarini aktaran Bakan Soylu, konusmasina söyle devam etti:

’’Bunlarin bir sikintilari var. Sikintilar belli HDP’yi nereye sikistiracaklarini sasirmislar yer bulamiyorlar. Atsalar atilmaz satsalar satilmaz. Ne yardan ne de serden geçemiyorlar. Mesrudur diyorlar millet kabul etmiyor. Imrali adrestir diyorlar millet kabul etmiyor. Demirtas’in esini 6-8 Ekimde ekranlara çikarip acimanizi istiyorlar olmuyor. Kusura bakmasinlar Yasin Börü’nün annesi ve babasi dururken Necmettin ögretmenin annesi ve babasi dururken bizim o türküleri çagiran bizim güzel kizimizin annesi ve babasi dururken Demirtas’in esine üzülemeyiz. Bir evladimizin saçinin telini bile hesabini sormadan ne PKK’yi ne de onun sözcülügünü yapanlarin yakasini birakamayiz. Biz Aybüke’nin türkülerini unutamayiz. Bu kadar açik ve net. Herkesin adresi belli. FETÖ’ye operasyon yapiyoruz sesi IYI Parti’den geliyor. PKK’ya operasyon yapiyoruz sesi HDP’den geliyor. Polisimiz DHKP-C’ye operasyon yapti sesi CHP’den geldi. Tweet atip demisler ki dogru söyleyenleri degil hirsizlari yakalayacaksin 3 bin 600’ü alacaksin. Masallah yillarin terör örgütü kiralik katil suikast örgütü savci Selim Kiraz’i sehit eden terör örgütü dogru söyleyenler olmus onlar dogru söylerlermis biz yanlis olmusuz. Ne güzel siyaset bir de üstüne güya rüsvet teklif etmis ancak DHKP-C’yi rahat birakirsan 3 bin 600’ü alacaksin demis yani diyor ki biz sana 3 bin 600’ü vaat ediyoruz sen onu al bizim adamlarimiza dokunma buna yapilacak tek yorum vardir bu yüzsüzlüktür ve Türkiye ve Türk Polis Teskilatina hakarettir.”

“PKK’NIN SIYASI KOLU HDP MESRUDUR DIYEN HANIMEFENDIYE SORUN BAKALIM IÇISLERI BAKANLIGI NEDEN 8 AY SÜRDÜ”

Cumhurbaskanligi hükümet sistemini birakip parlamenter sisteme döneceklerini dillerine doladiklarini anlatan Bakan soylu, su ifadeleri kullandi:

’’Bunlarin parlamenter sistemden tek rahatsizligi sudur Cumhurbaskanligi hükümet sisteminde karar da söz de milletindir vesayetin degildir. Cumhurbaskanligi hükümet sisteminde talimati millet verir bati vermez. Cumhurbaskanligi hükümet sisteminde millet ne talimat verirse hükümet onu yapar. Hükümet sistemi milletin sistemidir. 95 yildir parlamenter sistem ile yönetildik Allah askina söyleyin darbelerden baska ne kerametini gördük. Koalisyonlari mi bitirdi hayir, terörü mü bitirdi hayir, darbeleri mi engelledi hayir neyi çözdü Basbakan olacagim diye hanimefendiye bir sorun bakalim Içisleri Bakanligi neden 8 ay sürdü? PKK’nin siyasi kolu HDP mesrudur diyen hanimefendiye sorun bakalim Içisleri Bakanligi neden 8 ay sürdü? Madem parlamenter sistem saglikliydi, iyiydi ve hostu neden Türkiye ortalama hükümet süresi ortalama 1 buçuk yildi hangi meselemizi çözebiliriz hangi meselemizi ortaya koyabiliriz mecliste hükümet matematiklerinin yapildigi hükümet oyunlarinin kuruldugu herkesin birbirine çelme taktigi hükümet senaryolarinin olustugu taraftar pazarliklarinin sürdügü bir anlayista siyaset kendi derdinde mi olur milletin derdinde mi olur Parlamenter sistem kendi derdinde bir sistemdir. Cumhurbaskanligi hükümet sistemi milletin derdindedir. Çünkü 5 yil sonra milletin önüne gidecek eger hizmetkar olmussa hizmet edebilmisse bos laflar üretmemis hizmet üretmisse ülkesini kalkindirmissa boyun egmemis boyunu dik bir sekilde dünyaya benim milletim demisse milletin huzuruna gider.’’

’’40 yillik PKK terör örgütünün biletini kestik’’

Dünyayi sarsan virüs salgini dahil hiçbir afetin altinda kalmadiklarini ifade eden Bakan Soylu, ’’40 yillik PKK terör örgütünün biletini kestik. Hepsinin magaralarina hapsettik. Bin 500 ile 2 bin kisi suralarda kamp yapan bu örgütü bugün 181 kisiye indirdik. Son teröristin akibeti de yakindir. Gece gündüz çalisiyoruz. Amerika bazi bölgelerini uyusturucuya teslim etmis. Hiç müdahale bile etmiyor. Avrupa umurunda degil. Ama Türkiye müdahale ediyor ve mücadele ediyor. Terörle mücadele ediyor, uyusturucu ile mücadele ediyor. Afet oluyor, pes etmiyor ve teslim olmuyor. Avrupa patinaj yaparken, biz helikopterlerimizle damlarin üzerinden insanlarimizi kurtariyor, ‘sen yalniz degilsin kimsesiz degilsin ve çaresiz degilsin’ diyoruz. Devlet nerde kimsenin bagirmasina müsaade etmeden devletle beraber orada oluyoruz. Partimizin en güçlü zamanindayiz. Çünkü bu millet, AK Parti’nin bu ülkede ne yaptigini gördü. En büyük yatirimi egitime yapiyoruz. Bize parmak sallayanlari egitimle egitecegiz. Bunu bilmelerini istiyoruz. En güçlü zamanimizdayiz. Etrafimizdaki cografyada genel koridor olusturmak isteyenlere firsat vermedik. En güçlü zamanimizdayiz. Savunma sanayide mühimmat ararken acaba vermezlerse ne yapacagiz derken suanda disaridan içeriye saldiranlari engelleyen ve savunma sanayinde atak helikopterinden mühimmatina kadar kendisi üreten, insansiz hava araçlarimizla beraber dünyaya ne olacagini gösteren bir ülkeyiz. Ihracatimiz 211 milyar dolari asti. Tarihinde ilk defa oldu ve en güçlü zamanimizdayiz. Bir tek yolsuzlugumuzu görmüs olsalardi, bir tek bu millete yanlisimizi görmüs olsalardi paçavramizi çikarirlardi. 19 yildir bu ülkede öyle hizmetler olusturduk ki yüzlerce yil boyunca bu topraklarda AK Parti kadrolari dualarla anilacaktir’’ dedi.

Bakan Soylu’nun Tunceli programi, esnaflari ziyaret etmesiyle son buldu.

(Ridvan Yesilirmak - Ahmet Mücahid Kantarcioglu - Hamdin Kiliç/IHA)
Kaynak: İHA