Evlilik Teklifi Yapacak Damat Adaylarina Kötü Haber
Döviz kurunun yükselmesi, evlilik teklifi yapmaya hazirlanan damat adaylarinin bütçelerine de yansidi. Damat adaylarina kötü haberi veren kuyumcular, pirlanta fiyatlarinin dövizle beraber yüzde 15 oraninda arttigini söyledi.

“Pirlantada yüzde 15 fiyat farki”
Döviz artisiyla birlikte degerli madenlerin fiyatlarinda da yükselme oldugunu söyleyen kuyumcu Can Eraslan, “Suanda alistan çok satis oluyor. Millet elindeki altinlari TL’ye dönüstürüp yatirim yapmaya çalisiyor. Pirlantalarda da suan fiyatlar yükseldi bunun sebebi ise taslarin bize dolar bazli olarak yurt disindan gelmesinden kaynakli. Dolar yükselince pirlantanin fiyati da yükseliyor ve müsteriyi de etkilemis oluyor. Örnegin 2 bin TL’lik bir pirlanta ürününde su an 200 - 250 TL gibi bir yükselme söz konusu. Bu artisin yüzde 10’luk kismi tasindan yani dolarin yükselmesinden kaynaklidir. Yüzde 5’lik kismi ise altin fiyatinin yükselmesinden kaynaklidir” dedi.
“Döviz yükseldigi sürece pirlanta da yükselmeye devam edecek”
Dolarin artisi ile beraber pirlantadaki yükselisin vatandasi etkiledigini söyleyen Eraslan, “Pirlantada suan yüzde 10 yüzde 15 kadar bir yükselis söz konusu. Örnegin pirlanta zammi nedeniyle 2 bin TL’lik bir ürün 200 - 300 TL kadar, 6 bin TL’lik bir üründe ise 600 - 700 TL kadar bir fark olur. Alinan ürünün degerine göre de yüzdelik olarak fiyat farki yansir. Su an kimse keyfi olarak pirlanta almiyor, pirlanta zaruri ihtiyaç durumunda. Insanlar evlenme tekliflerinde mecburen pirlantanin fiyatina bakmadan aliyor, alimlar devam ediyor yine. Döviz yükseldigi sürece pirlanta da yükselmeye devam edecek” diye konustu.
