Eski ABD Baskani Clinton 5 Günün Ardindan Hastaneden Taburcu Edildi

Eski ABD Baskani Bill Clinton, enfeksiyon rahatsizligi nedeniyle tedavi altina alindigi California Üniversitesi Irvine Tip Merkezi’nden 5 günlük tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Eski ABD Baskani Clinton 5 Günün Ardindan Hastaneden Taburcu Edildi


Eski ABD Baskani Bill Clinton, enfeksiyon rahatsizligi nedeniyle geçtigimiz Sali günü California Üniversitesi Irvine Tip Merkezi’ne kaldirilmisti. Irvine Tip Merkezi’ndeki 5 günlük tedavisinin ardindan taburcu edilen 75 yasindaki Clinton, esi Hillary Clinton ile kol kola hastaneden çikti. Hastaneden çikarken personeli selamlayan Clinton, nasil oldugu sorusuna basparmagi ile iyi mesaji vererek yanit verdi.

Clinton’in saglik ekibinin basindaki Dr. Alpesh N. Amin yaptigi açiklamada, "Baskan Clinton bugün Irvine Tip Merkezi’nden taburcu edildi. Atesi ve beyaz kan hücresi sayisi normale döndü. Antibiyotik tedavisini bitirmek için New York’a dönecek" ifadelerini kullanarak, "Onu tedavi etmekten onur duyduk ve saglik durumunu izlemeye devam edecegiz" dedi.



Yogun bakima alinan Clinton’in, tedavisi boyunca moralinin iyi oldugu ve yogun bakima ihtiyaci oldugu için degil, mahremiyet ve güvenlik nedeniyle yogun bakimda tedavi gördügü öne sürüldü.

Öte yandan 1993-2001 yillari arasinda ABD Baskanligi görevini yürüten Bill Clinton, 2004 yilinda kalp ameliyati olmus ve 2010’da ise bir atardamari açmak için 2 stent taktirmisti.
Kaynak: İHA