Ayi Barinaginin Sevimli Yavrusu 'Turkuaz'in Gözleri Özel Bakimla Açilacak

Tunceli'de ormanlik alanda vatandaslar tarafindan bulunduktan sonra Bursa Karacabey'deki Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanlari Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen dogustan görme engelli ayi yavrusunun tedavisinde gelisme saglandi Merkez sefi Azizcan Sezer: 'Merkezdeki 74 ayinin içerisinde özel bakim uyguladigimiz ayilardan biri. Görüsünde ilerleme kaydettik. Daha iyi görebilmesi ve kendi yasitinda olan ayilarla ayni alana alabilmemiz için tedavisine devam edecegiz'

SERGEN SEZGIN - Bursa'nin Karacabey ilçesinde, Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanlari Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki ayi barinaginda özel bakima alinan dogustan görme engelli "Turkuaz" isimli ayi yavrusunun tedavisinden olumlu sonuç alinmaya baslandi.

"Ayilara özgürlük" temali çalismayla 1994'te baslatilan "Libearty-Türk Ayi Projesi" kapsaminda, dans ettirilerek üzerinden para kazanilan ayilarin çesitli illerden toplanip getirildigi ve rehabilitasyonlarinin yapildigi tesis, dogada yasayamayacak durumda olan ayilara ev sahipligi yapiyor.

Tarim ve Orman Bakanligi 2. Bölge Müdürlügüne bagli olarak açilan Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanlari Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, 10'u yavru 74 boz ayi bulunuyor.

Bu yavrular arasinda, Tunceli'nin Çemisgezek ilçesinde vatandaslar tarafindan bulunduktan sonra merkeze getirilen ve dogustan görme engelli oldugu belirlenen "Turkuaz" adli ayi yavrusu da yer aliyor. 8 aylik yavrunun gözlerinin açilabilmesi için özel bakim ve tedaviler uygulayan merkez yetkilileri, tedavide olumlu sonuçlar elde etmeye basladi.

Ilk geldiginde gözleri görmedigi için hirçin davranislar sergileyen ayinin özel bakim sayesinde kismen görebilmesi saglandi.

- "Bizim için nese kaynagi oldu"

Merkez sefi Azizcan Sezer, AA muhabirine, Turkuaz'in ilk tedavisinin Elazig Firat Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yapildigini söyledi.

Yavrunun buradan bir ay önce kendilerine gönderildigini belirten Sezer, söyle konustu:

"Yavru ayimiz buraya gönderilince biz de ona 'Turkuaz' ismini verdik. Dogustan görme kaybi söz konusu. Tedavisine basladik ve bir aydir araliksiz sürüyor. Merkezdeki 74 ayinin içerisinde özel bakim uyguladigimiz ayilar biri. Görüsünde ilerleme kaydettik. Daha iyi görebilmesi ve kendi yasitinda olan ayilarla ayni alana alabilmemiz için tedavisine devam edecegiz. Yavru ayimiz henüz 8 aylik. En küçük olan ayilarimizdan. Burada bizim için nese kaynagi oldu."
Kaynak: AA