'Ayakkabi' Görünümlü Ulas Gölü Turizme Kazandirilacak

Sivas'ta Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak tescil edilen ve uydu fotograflarinda ayakkabiya benzetilen Ulas Gölü'nün turizme kazandirilmasi için çalisma baslatildi Ulas Kaymakami Alparslan Sözen: 'Italya çizme ile özdeslesmis, biz de Ulas'imizi ayakkabi gölüyle özdeslestirmek istiyoruz' Ulas Belediye Baskani Turan Ilbey: 'Gölün ayakkabiya benzedigi fotograflari vatandaslarin görmesi ve gelip gölü ziyaret etmesi için ilçe girisine asacagiz'.

HALIFE YALÇINKAYA - Sivas'ta 2016 yilinda Ulusal Öneme Haiz Sulak Alan olarak tescil edilen Ulas Gölü, uydu fotograflarinda ayakkabiya benzetiliyor.

Ulas ilçesinde mesire alani olarak da kullanilan ve birçok kus türüne ev sahipligi yapan gölün, ayakkabiya benzetilen görüntüsüyle tanitiminin yapilarak turizme kazandirilmasi hedefleniyor.

Ulas Kaymakami Alparslan Sözen, AA muhabirine, Ulas Gölü'nün Google Earth'te ayakkabiya benzedigini ögrendiginde çok sasirdigini söyledi.

Gölü turizme kazandirmak için çalistiklarini belirten Sözen, "Italya çizme ile özdeslesmis, biz de Ulas'imizi ayakkabi gölüyle özdeslestirmek istiyoruz. Burasi belediyemize ait bir alan, daha önce bir proje yapilmis tamamlanamamis. Biz de destek vererek belediyenin burayi faaliyete geçirmesinde yardimci olacagiz." dedi.

- "Bunu en iyi sekilde degerlendirecegiz"

Sözen, suyun hayat oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bir yerde deniz, göl olunca oranin çehresi degisiyor. Biz bu degeri Ulas'imiza kazandirmak istiyoruz. Hafik Gölü ve Zara Tödürge Gölü'nün turizme kazandirildigi gibi biz de burasini turizme kazandirmak istiyoruz. Insallah bunu basaracagiz. Burasiyla ilgili bir proje çalismasi yapilmasi gerekiyor. Belediyemize her türlü destegi verecegiz. Birlikte bir seyleri yaparsak vatandasimiza faydali oluruz. Burasi Sivas'in önemli degerlerinden. Bu yil kurakliktan dolayi su biraz çekilse de insallah yagislar ile gölümüz dolacak. Gölümüzü çok iyi bir noktaya getirecegiz. Ulas'imizin cografi isaret belgeli döner ve etli ekmegi var. Bu ikisini de birlestirebilirsek ilçemizi bir seviyeye çikaracagiz."

Gölün ayakkabiyi andiran görüntüsünü avantaja çevirmek istediklerini ifade eden Sözen, "Bu tip denizleri, gölleri, cografi alanlari insanlar bir seylere benzettikleri zaman bir de bu somut benzerlik oldugu zaman daha çok ilgi çekiyor. Insanlar daha çok görmek istiyor, bunu da degerlendirmek gerekir. Burasi tam olarak bir ayakkabiya benziyor, bunu en iyi sekilde degerlendirecegiz. Gölümüz dogal bir habibat alani, bütün kuslarin ugrak noktasi. Turizme kazandirirken bunu da göz önünde bulundurmak lazim." diye konustu.

- Ilçe girisine gölün ayakkabi görünümlü fotograflari asilacak

Ulas Belediye Baskani Turan Ilbey ise uydu fotograflarini görünce gölü ayakkabiya benzettigini anlatti.

Ilçenin gölden istifade etmesi için sürekli çalismalar yaptiklarini aktaran Ilbey, "Bundan sonra gölü turizm cenneti haline getirecegiz. Önümüzdeki yaz tamamen bu göle odaklanacagiz." ifadelerini kullandi.

Ilbey, gölün ayakkabiyi andirmasinin kendilerini de mutlu ettigini dile getirerek, "Göl ayakkabiya benziyor. Bugünden sonra Ulas Gölü'nü turizme kazandirmak için her seyi yapacagiz. Hizmetlerimiz Ulas Gölü'ne olacak. Gölün ayakkabiya benzedigi fotograflari vatandaslarin görmesi ve gelip gölü ziyaret etmesi için ilçe girisine asacagiz." açiklamasinda bulundu.
Kaynak: AA