TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Pandemin Üstesinden Türk Özel Sektörü Olarak Gelecegiz'

YALOVA – Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Mehmet Rifat Hisarciklioglu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasi (YTSO) hizmet binasi açilisina katildi. Hisarciklioglu, “Bu zamana kadar yasadigimiz pek çok sikintili süreci nasil astiysak pandemin üstesinden Türk özel sektörü olarak gelecegiz” dedi.

TOBB Baskani Hisarciklioglu Açiklamasi 'Pandemin Üstesinden Türk Özel Sektörü Olarak Gelecegiz'
Yalova Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (YTSO) yeni hizmet binasi düzenlenen törenle açildi. TOBB Baskani Mehmet Rifat Hisarciklioglu açilis kurdelesini Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcisi ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk, YTSO Baskani Tahsin Becan, Oda Meclis Baskani Muglim Bagatar ile siyasi parti temsilcileri birlikte kesti.

Hisarciklioglu, akredite bir oda olan YTSO’nun 5 yildizli hizmet verdigini ve YTSO’nun Londra, Paris ve Berlin’deki odalarla ayni kalitede hizmet sundugunu anlatti. Hisarciklioglu, saglik turizmi için gelen turistlerin 10 kat daha fazla harcama yaptigini ve Yalova’nin bu potansiyeli degerlendirmesi gerektigini belirtti.

Özel sektörün pandemi döneminden büyük bir sekilde etkilendigini dile getiren Hisarciklioglu, “100 sene önce dünyada var olan bir salgindan sonra dünyanin karsilastigi bir dönem ama en iyi sekilde adapte olabilmek için bütün, sadece Yalova Ticaret odasini söylemiyorum size, 365 oda borsa baskanlarin video konferanslar whatshap gruplariyla sizlerin bütün dertlerini birebir günlük anlik aktariyorlardi. Ben de o gece bizzat bakanlarimizin gece 10’da 11’de 12’de 2’de hatta 3’te konustugum bakan vardi, bizzat aktardim. Bunlarin büyük bir kismi hizla acil olarak çözümüne kavustu. Onlara da tesekkür ediyorum. Sizlerin görevi iletmek, bizim görevimiz zaten kanunlarda, yasalarda iletecegiz, ilettigimizi de çözüm merkezi hükümet. Yerelde yerel idareciler Türkiye genelinde de Ankara. Ama sikintilarimiz var mi var suan da var. Degerli kardeslerim bir kere bizim kültürümüzde ve girisimci ruhunda umutsuzluk olmaz. Biz hiçbir zaman umutsuz olamayiz. Umutsuz olsak ertesi sabah dükkanimizin kapisini açamayiz. Bu zamana kadar yasadigimiz pek çok sikintili süreci nasil astiysak pandemin de üstesinden Türk özel sektörü olarak gelecegiz” diye konustu.

Daha sonra program YTSO’ya katki sunan firmalara tesekkür plaketi verildi.

Yalova Group Yönetim Kurulu Baskani Orbay Tuna, Terma City Otel adina Karaderili Sirketler Grubu Üst Yöneticisi Tevfik Talas ve Yalova Makine Ihtisas OSB Bölge Müdürü Musa Turan’in da aralarinda bulundugu çok sayida kisiye plaket takdim edildi.

YTSO Baskani Tahsin Becan ve Oda Meclis Baskani Muglim Bagatar da TOBB Baskani Mehmet Rifat Hisarciklioglu’na hediye takdim etti.
Kaynak: İHA