AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Partisinin Yerel Yönetimler Bölge Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Bugünlerde yeniden Suriye'de Türkiye aleyhine faaliyetler fiskirtiliyor. Kim hangi taseron örgütü kullanirsa kullansin Türkiye, Suriye'yi kendi güvenliginin bir parçasi olarak görmektedir' 'Her vesile ile Taliban'a da Türkiye olarak nasihatlerimizi söylüyoruz. Diyoruz ki bütün toplumsal kesimlerin temsil edildigi, isin içerisinde oldugu kapsayici bir yönetim tarzini ortaya koyun. Insanlara ayrimcilik yapmayin. Kadinlara karsi bir ayrimcilik içerisinde olmayin. Egitim meselesini önemseyin. Bütün bunlari dost bir millet olarak gördügümüz Afgan halkinin gelismesi ve kalkinmasi için söylüyoruz' 'Bugün bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açik ara birinci partidir ve bütün yas gruplarinda birinci partidir. Bu basarilarimizin arkasinda siyasi tecrübelerimiz var. Bu basarinin arkasinda gerçekten fedakarca çalismanin yeri var'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Bugünlerde yeniden Suriye'de Türkiye aleyhine faaliyetler fiskirtiliyor. Kim hangi taseron örgütü kullanirsa kullansin Türkiye, Suriye'yi kendi güvenliginin bir parçasi olarak görmektedir." dedi.

Kurtulmus, Ordu'da bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantisi'nda yaptigi konusmasinda, bu tür bölge toplantilarin çok önemli ve faydali oldugunu, fikirlerin tartisilip ve istisarelerin yapildigi bu toplantilarda ayrica, dostluk, kardeslik ve arkadasligin gelistirildigini ifade etti.

Toplantida, simdiye kadar neler yapildigi ve bundan sonrada neler yapilmasi gerektigi gibi konularin ele alindigini belirten Kurtulmus, "Burasi, bundan sonraki süreçte partimizin iktidarini daha güçlü bir sekilde sürdürmek, yerelde de daha basarili hizmetler sunabilmek için neler yapabiliriniz muhasebesinin yapildigi bir toplanti. Sizin bu hizmet sürecinizin ikinci devresi basladi. Ikinci devresinde çok daha güzel, mükemmel hizmetler sunabilmenizi temenni ediyorum." diye konustu.

Dünyanin önemli ve çok zor bir dönemden geçtigine sahit olduklarinin, insanlik tarihinin çok büyük kirilma noktalarindan geçtiginin altini çizen Kurtulmus, özellikle 1990 yili sonrasinda dünyada yasanan gelismelere, son derece önemli yapisal degisikliklere sahit olduklarini vurguladi. Kurtulmus, "Soguk savasla birlikte dünyada çok farkli güç bölgeleri, güç çevrelerinin ortaya çiktigina hizla sahit oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin yeni gelisen küresel denklemler içerisinde bir büyük aktör olarak, büyük bir güç merkezi olarak ayaga kalkmasini, güçlü bir sekilde ilerlemesini istemeyen, çok sayida küresel merkezin oldugunun farkinda olduklarini aktaran Kurtulmus, AK Parti'nin bu yürüyüsüne birilerinin çelme takmaya çalistigina, birilerinin algi operasyonlari ile yolundan çevirmeye çalistigina isaret etti.

Sadece son 10 yil içerisinde bölgedeki gelismelerin göz önünde bulundurulmasini isteyen Kurtulmus, söyle konustu:

"Suriye paramparça hale getirilmis, Irak siyaseten bölünmüs, Libya parçalanmis, Yemen ikiye bölünmüs, zaten Balkanlar yönetilemez bir hale getirilmis ve Kafkaslarda da yeni bir güç mücadelenin içerisine girilmis. Ayrica Dogu Akdeniz'de, özellikle bizi ilgilendiren kismiyla Ege'de Yunanistan üzerinden de Türkiye köseye sikistirtilmaya çalisilmis. Niye Türkiye'nin Dogu Akdeniz'de petrol aramasindan rahatsizlik duyuluyor. Niçin PYD, YPG sadece Suriye'de degil, Suriye üzerinden Türkiye'ye zarar verecek bir silahli terör örgütü haline getiriliyor. Bu sorularin cevabi güçlü ve büyük Türkiye'nin olusmamasi için Türkiye'nin çevresindeki problemlerle bogulmasi, problemlerle mesgul edilmesidir."

Kurtulmus, AK Parti'nin bütün bu oynanan oyunlarin farkinda oldugunu dile getirerek "Bu oyunlarin ne manaya geldigini iyi bilenlerdeniz. Kimin taseron, kimin bunlari buralarda kullanan gruplar olugunun fevkalade farkindadir. AK Parti güçlü Türkiye'nin istikametinde yürütülmesi için kararli bir siyasi kadrodur. Oyunun farkinda olan ve oyunun farkinda oldugunu sahada da gösteren neredeyse tek ülke Türkiye'dir. Onun için Türkiye'ye kiziyorlar, onun için binlerce tir dolu silahlari Orta Dogu'ya sevk ediyorlar." diye konustu.

- "Türkiye, Suriye'yi kendi güvenliginin bir parçasi olarak görmektedir"

"Bugünlerde yeniden Suriye'de Türkiye aleyhine faaliyetler fiskirtiliyor." diyen Kurtulmus, söyle devam etti:

"Türkiye'nin Suriye denkleminin disina atilarak Suriye'de görmüs oldugu, kendisine karsi eylem içerisinde olanlari önleme ve Suriye'nin birlik, bütünlügünü saglama fonksiyonunu icra edemez hale gelmesini istiyorlar. Kim hangi taseron örgütü kullanirsa kullansin Türkiye, Suriye'yi kendi güvenliginin bir parçasi olarak görmektedir. Bizim derdimiz Suriye'yi kimin yönetecegi degil, bizim derdimiz Suriye'nin petrollerine kimin konacagi da degildir. Bizim derdimiz kardes Suriye halkinin Türkü ile, Kürt'ü ile, Arap'i ile, Müslüman'i ile, Sünni'siyle bir arada bütün bir sekilde yasamasidir."

Kurtulmus, Afganistan'dan Amerika'nin çekildigini animsatarak "Kimse su soruyu sormuyor, Amerika'nin Afganistan'da ne isi vardi? Simdi agliyorlar. Afganistan'da 75 milyar dolarlik silah ve mühimmat Taliban'in eline geçti. Su soruyu niye sormuyorsunuz peki, bu 75 milyar dolari Afganistan'in saglik hizmetleri ve egitim hizmetleri için harcasaydiniz bugün Afganistan'da egitim ve saglik meselesi çözülürdü. Onlarin Afgan halkinin egitimli olmasi, saglikli olmasi gibi bir derdi yoktur. Onlarin derdi Afganistan'in imkanlarina, kaynaklarina nasil çökecekleridir." ifadelerini kullandi.

- "Afgan halkinin tamami bizim kardesimizdir, bizim dostumuzdur"

Orada oynanan oyunu bildikleri için dün Afganistan'dan Taliban heyetinin Türkiye'ye geldigini animsatan Kurtulmus, sunlari kaydetti:

"Her vesile ile Taliban'a da Türkiye olarak nasihatlerimizi söylüyoruz. Diyoruz ki bütün toplumsal kesimlerin temsil edildigi, isin içerisinde oldugu kapsayici bir yönetim tarzini ortaya koyun. Insanlara ayrimcilik yapmayin. Kadinlara karsi bir ayrimcilik içerisinde olmayin. Egitim meselesini önemseyin. Bütün bunlari dost bir millet olarak gördügümüz Afgan halkinin gelismesi ve kalkinmasi için söylüyoruz. Çünkü bizim Afganistan'i kimin yönetecegiyle bir kaygimiz yoktur. Afgan halkinin tamami bizim kardesimizdir, bizim dostumuzdur."

- "Kamuoyu anketlerinde AK Parti açik ara birinci partidir"

Kamuoyu anketlerine deginen Kurtulmus, "Bugün bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açik ara birinci partidir ve bütün yas gruplarinda birinci partidir. Bu basarilarimizin arkasinda siyasi tecrübelerimiz var. Bu basarinin arkasinda gerçekten fedakarca çalismanin yeri var." diye konustu.

Simdi önlerinde çok daha önemli bir sinav olduguna deginen Kurtulmus, "Gönle girmek zordur ama gönüllerden düsmemek çok çok daha zordur. Önümüzdeki 2023 ve 2024'ün bizim açimizdan siyasal ahlak bakimindan belirleyici olan kismi burasidir. Gönüllerden düsmemektir. Bu fedakarlik ister, daha çok çalismak ister, daha çok emek ister. Insallah yolumuza devam edecegiz. Allah'in izniyle 2023'ü kazasiz belasiz atlatarak 2024'de aldigimiz oyun daha fazlasini alarak yolumuza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmus, Türkiye'nin koronavirüs salgini sürecini de basarili sekilde sürdürdügünü, bu konuda herkesin elinden gelenin en iyisini yaptigini vurguladi.
Kaynak: AA