Tekirdag'dan Azerbaycan'a Trenle Tohumluk Bugday Gönderildi

MEDLOG Lojistik yöneticisi Erdem Özen: 'Tohumlar Edirne ve Tekirdag'daki firmalardan bizim araçlarimizla teslim alindi, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapilmak üzere Karabag'a sevk edilecek'

Tekirdag'dan Azerbaycan'a trenle tohumluk bugday ihraç edildi.

MEDLOG Tekirdag Tren Istasyonu'nda, Anadolu ve Orta Avrupa yüklerinin yani sira Orta Asya yükleri de elleçleniyor.

Bu kapsamda bugday tohumu yüklü 28 konteyner, Tekirdag ve Edirne'deki firmalardan MEDLOG Lojistik'e ait araçlara yüklenerek istasyona getirildi.

Konteynerler, demir yoluyla Azerbaycan'daki aliciya teslim edilmek üzere yola çikti. Böylece, Trakya’daki üreticiler ile Türk cumhuriyetlerindeki alicilar arasinda kesintisiz demir yolu baglanti agi kurulmus oldu.

MEDLOG Lojistik yöneticisi Erdem Özen, gazetecilere yaptigi açiklamada, Tekirdag Tren Istasyonu'nda bir ilki gerçeklestirdiklerini söyledi.

Bu çalismalarin devaminin da gelecegini belirten Özen, söyle konustu:

"Burada 45'lik konteyner elleçleme hizmetini ilk defa veriyoruz. Azerbaycan-Ermenistan savasi sonrasi kurtarilmis bölgeye arpa ve bugday tohumu sevkine dahil olduk. Bunun devaminin gelecegi bilgisi de var elimizde. Bu bakimdan bizim için önemli bir gelisme. Tohumlar Edirne ve Tekirdag'daki firmalardan bizim araçlarimizla teslim alindi, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapilmak üzere Karabag'a sevk edilecek. Oradaki atil araziyi çiftçilige uygun hale getirmek üzere sevkiyatlar yapilacak."

Kaynak: AA