Kocaeli Valisi Yavuz, Polisi 30 Metre Sürükleyen Sürücü Hakkinda Konustu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, kontrol noktasindan kaçmaya çalisan otomobilin 30 metre sürükledigi polis memurunu hastanede ziyaret etti. Vali Yavuz, olay anina ait güvenlik kamera görüntüsünü tekrar tekrar izledigini belirterek, "Bu tür kendini bilmez, sahsiyeti gelismemis, topluma yük olan insanlarin pesinden kosmaya devam edecegiz. Sahis henüz yakalanmadi. Arkadaslarimiz yogun çalisma gerçeklestiriyor. En kisa zamanda yakalayip, adli mercilerin karsisina çikaracagiz" dedi.

Kocaeli Valisi Yavuz, Polisi 30 Metre Sürükleyen Sürücü Hakkinda Konustu
Dün Izmit ilçesi Ömer Türkçakal Bulvari’nda rutin trafik uygulamasi yapan trafik polisleri, 06 CHP 50 plakali otomobili durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolü yapmak isteyen polislerin belgesini istedigi sürücü ise aniden gaza basarak kontrol noktasindan kaçmaya basladi.

Otomobili durdurmak için aracin kapisina tutunan trafik polisi Bedir Yildiz ise yaklasik 30 metre araçla birlikte sürüklendikten sonra yere düserek yaralandi.

Kaçan otomobil CHP’li eski baskan yardimcisinin çikti

Vücudunda kiriklar olusan polis ambulansla hastaneye kaldirilirken, kaçan sürücüyü yakalamak için çalisma baslatildi. Yapilan takip neticesinde otomobil, 4 kilometre uzaklikta terk edilmis halde bulundu. Aracin içerisinde yapilan aramalarda TBMM araç giris karti bulundu. Plakadan yapilan sorgulamada otomobilin CHP’de bir dönem ilçe gençlik kollari baskan yardimciligi ve il gençlik kollari baskan vekilligi yapan Bülent Sadikoglu’na ait oldugu belirlendi. Polis memurunu yaralama suçundan Sadikoglu’nun firari olarak arandigi ögrenildi.

"Kendini bilmez, kural tanimaz sahis"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, Kocaeli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören polis memuru Bedir Yildiz’i (25) ziyaret etti. Ziyaretin ardindan basin mensuplarina açiklama yapan Vali Yavuz, "Dün kendini bilmez, kural tanimaz bir sahis, kontrol sirasinda kaçmak suretiyle polis memurumuzu yaralamis ve aslinda milletimizi yaralamistir. Gencecik, yeni meslege baslamis evladimiz neredeyse ölümden döndü. Dün geçici suur kaybi yasadi. Su anda omzunda kirik mevcut, dirseginde problemleri var. Allah’a hamdolsun göründügü kadariyla hayati tehlikesi bulunmuyor. Ancak kamuoyuna çagrida bulunuyorum. Lütfen kurallara uyalim. Güvenlik birimlerimiz sizler için çalisiyor. Her bir trafik kazasinda can kaybi oldugunda derinden etkileniyor ve üzülüyoruz. Hükümetimizin eylem plani var, bu denetimleri bu yüzden gerçeklestiriyoruz. O yüzden trafik denetimlerinde durduruldugunda lütfen duralim. Durduktan sonra böyle ani hareketlerle görevlilerimizi tehlikeye atmayalim. Bunlar milletin evlatlari, aslan parçalari sizler için çalisiyor" dedi.



"Videoyu tekrar tekrar izliyorum"

Dün meydana gelen olayda polis memurunun olumsuz bir davranisinin olmadiginin altini çizen Yavuz, "Videoyu tekrar tekrar basindan sonuna kadar izliyorum, içimiz acidi. Bu açiklamayi da herkese mesaj vermek için yapiyorum. Çok üzüldük ama Allah’a hamdolsun hayati tehlikesi bulunmamasi acimizi hafifletti. Bu tür kendini bilmez, sahsiyeti gelismemis, topluma yük olan insanlarin pesinden kosmaya devam edecegiz. Sahis henüz yakalanmadi. Arkadaslarimiz yogun çalisma gerçeklestiriyor. En kisa zamanda yakalayip, adli mercilerin karsisina çikaracagiz" diye konustu.



"CHP yazan bir plaka"

Polis memuruna çarpan aracin plakasinin belli olduguna dikkat çeken Vali Yavuz, "CHP yazan bir plaka. Ama biz bilgileri elde ettikten sonra daha net açiklama yapariz" dedi.

Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu ise su ifadeleri kullandi:

"Kocaeli’de yasayan vatandaslarimizin huzur ve güvenligi için görev yapan bir arkadasimiz, yaptigi rutin uygulamalar sirasinda durdurdugu bir araci kontrol ederken aracin aniden hareket etmesi sonucu yaklasik 25-30 metre sürüklenmistir. Bu ancak insanliktan nasibini almamis, insani insan yapan erdemlerden uzak yaratiklarin yapabilecegi bir hadisedir. Dün çok korktuk, arkadasimizda geçici suur kaybi yasandi. Omzunda kirik, dirseginde çatlak mevcut. Su anda hayati tehlikesi yok. Bunun kabul edilebilir yani yok. Sadece ve sadece milletine, bayragina, vatanina hizmet etmekle yüregi dolu arkadasimizin görev esnasinda kaldigi muamele hiçbir yerde kabul edilemez bir davranistir. Bunun mutlaka yasal geregi yapilacaktir. Arkadaslarimiz bu konudaki çalismalarini yapiyorlar. Yakalayip, yasal geregini yapacagiz."
Kaynak: İHA