Kiziltepe'ye Modern Ve Kullanisli Otobüs Terminali Yapilacak

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Kiziltepe ilçesinin merkezinde kalan ve yogunlugu kaldiramayacak duruma gelen otobüs terminalinin yerine daha modern ve daha kullanisli bir otobüs terminali yapiyor.

Mardin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi, Mardin’in en kalabalik ilçelerinden biri olan Kiziltepe ilçesindeki otobüs terminalinin mevcut duruma cevap veremedigi için daha modern ve daha kullanisli bir otobüs terminali için çalisma baslatti. Projesi onaylanan yeni sehirlerarasi ve sehir içi otobüs terminali için yakin zaman ihaleye çikilacak. Otobüs terminalinin 2022 yili içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Sehrin hemen disinda Ipekyolu üzerine yapilacak otobüs terminali yaklasik 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Sehirlerarasi otobüs terminali ile sehir içi ulasimi saglayan otobüslerin kalkis yeri olmak üzere iki kisimdan olusacak. Içerisinde is yerleri, mescit, lavabolar, idari binalar, restoran, misafir ve personel için araç otoparki, kafeterya, Mardin yöresine ait malzemelerin gösterimi ve satisinin yapilacak mekanlari çok fonksiyonlu bir terminal olacak.

Fen Isleri Daire Baskani Cebrail Aslan, Kiziltepe’de hem sehirlerarasi hem de sehir içi ulasimi ayni çati altinda toplayacaklarini belirtti.

Yeni otobüs terminalinin zorunluluk haline geldigini kaydeden Aslan, "Yakin zamanda ihalesini yapacagimiz otobüs terminalinin is bitirme süresi 270 gün. 2022 yili içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ipekyolu üzerinde sehrin yakininda. Çok modern ve kullanisli bir otobüs terminali olacak" dedi.

Kaynak: İHA