Kagithane'de Bir Insaatin Istinat Duvari Çöktü, Yolda Çatlaklar Olustu

Istanbul’un Kagithane ilçesinde bir insaat alanindaki istinat duvarinda yasanan çökme nedeniyle çevresindeki yolda çatlaklar olustu. Mahalleli panik yasarken, yol zabita ekipleri tarafindan serit çekilerek önlem alindi.

Kagithane'de Bir Insaatin Istinat Duvari Çöktü, Yolda Çatlaklar Olustu


Olay, dün gece 02.00 siralarinda Kagithane Talatpasa Mahallesi Dariverdi Sokak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, sokak içerisindeki insaat alanindaki istinat duvarinda henüz bilinmeyen bir sebeple çökme yasandi. Istinat duvarinda yasanan çökme nedeniyle çevresindeki yolda çatlaklar olustu. Gece saatlerinde büyük bir gürültüyle uyanan mahalleli panik yasayarak durumu polis ve zabita ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler insaat alaninin çevresindeki binalarda hasar olusmamasi nedeniyle vatandaslarin evlerine girmesine müsaade ederken, yoldaki çatlak nedeniyle ise serit çekilerek önlem alindi. Yolda alinan önlem nedeniyle bir araç ise park halinde oldugu bölgede adeta mahsur kaldi. Gün içerisinde ise ekipler alanda incelemelerde bulunurken, insaat alaninda güçlendirme çalismasinin yapildigi görüldü.



“Çocuklar korkudan uyuyamadi. Dün gece burada sabahladik”

Dün gece yasanan olayi anlatan bir vatandas, “Dün gece 01.00 ile 02.00 arasinda evde uyuyorduk. Sese uyandik, bir baktik burasi yikilmis. Çok hissettik, çocuklar korkudan uyuyamadi. Dün gece burada sabahladik. Bu gün gelip burayi yaptilar, baska bir sey yapmadilar. Burayi duvar örmedikleri için yikildi. O araç burasi yikildigi için oradan çikamiyor” dedi.

Kaynak: İHA