Etnospor Deneyim Merkezi Bozkurt'ta Sel Felaketinden Etkilenen Çocuklar Için Etkinlik Düzenledi

Geleneksel sporlar ile oyunlari genis kitlelere tanitmak amaciyla faaliyet gösteren Etnospor Deneyim Merkezi, sel felaketinin yasandigi Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde özel bir etkinlik hazirladi.

Bozkurt Çok Programli Anadolu Lisesinde gerçeklestirilen etkinlikte, okul bahçesinde kurulan özel alanda çocuklar ok atisi, mas güresi, mangala, ok savaslari, çemberbaz oyunu, çubuk oyunu istasyonlarinda gönüllerince eglendi. Ok atan, at binen ve geleneksel Türk oyunlarini kesfeden çocuklar, ok savaslari oyununda ise birbirleri ile kiyasiya rekabet ederek stres atti.

Bölgede toplam 6 okulda düzenlenen etkinliklerin ardindan çocuklara, bu aktiviteleri yapabilmeleri için geleneksel spor ve oyun ekipmanlari hediye edildi.

Etnospor Deneyim Merkezi'nden konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada ise su ifadelere yer verildi:

"Sel felaketinin ardindan devletimizin hizla yaralari sardigi bölgelere gelerek çocuklarimiza dönük bir projeyi hayat geçirmek istedik. Amacimiz, felaketin ardindan dezavantajli gruplarin, sosyal hayata dönüsünü hizlandirmak ve farkli aktivitelerle eglenceli zaman geçirmelerini saglamak. Bu kapsamda da ilk etkinligimizi Bozkurt ilçesinde yaptik. Bizlerle geleneksel spor ve oyunlari deneyimleyen harika çocuklarimiza tesekkür ediyoruz."

Kaynak: AA