Yunanistan, Misir'la Elektrik Temini Için Anlasma Imzaladi

Yunanistan-Misir Elektrik Baglantisi Mutabakat Muhtirasi Atina'da imzalandi.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanligindan yapilan açiklamada, Misir Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakani Muhammed Sakir ile Yunanistan Çevre ve Enerji Bakani Kostas Skrekas arasinda imzalanan anlasma çerçevesinde, deniz altindan dösenecek kablolar araciligiyla yesil enerji temin edilecegi belirtildi.

Açiklamada, anlasmanin Yunanistan-Misir arasindaki stratejik iliskiyi derinlestiren bir adim oldugu, Yunanistan'in enerji güvenligine katkida bulundugu ifadesine yer verildi.

Skrekas anlasmanin, Yunanistan’in Dogu Akdeniz ve Güneydogu Avrupa’daki jeopolitik rolünü artirdigini öne sürerek, "Bugünkü anlasma bölgedeki refah ve enerji güvenliginin güçlendirilmesi için belirleyici bir adimdir." degerlendirmesinde bulundu.

Yunan basininda yer alan haberlerde, temelleri Yunanistan Basbakani Kiryakos Miçotakis'in Haziran 2021'deki Misir ziyareti sirasinda atilan anlasmanin Avrupa'nin enerji güvenligine katkida bulunacagi ve Misir'in ihtiyaç fazlasi enerji arzini Avrupa pazarina ulastirma arzusunu da karsilayacagi ileri sürülüyor.

Kaynak: AA