Vergi Usul Kanunu Degisiklik Teklifi TBMM'de Kabul Edildi

Vergi Usul Kanunu degisiklik teklifi TBMM’de kabul edildi.

Vergi Usul Kanunu Degisiklik Teklifi TBMM'de Kabul Edildi


AK Parti Manisa milletvekili Ugur Aydemir ve 49 milletvekilinin Vergi Usul kanunu ile bazi kanunlarda Degisiklik yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsmeleri tamamlandi ve yapilan oylamada 291 milletvekili oy kullandi. 247 kabul oyu ile kanun teklifi kabul edildi.

Teklife göre, basit usulle vergilendirilen mükellef kazançlari gelir vergisinden muaf tutuluyor. ‘Küçük esnaf’ diye tabir edilen 850 bin civarindaki mükellef yillik beyanname vermeyecekler.

Internet üzerinden sosyal içerik üreten kisilerin bu yolla elde ettikleri kazançlar gelir vergisinden istisna tutuluyor.

Teklife göre, tarim sektörü ve çiftçilerin kamu kurum ve kuruluslarindan aldiklari destekler gelir vergisinden istisna tutulacak.

Fiziki ortamdan bagimsiz olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek.

Gelir Vergi Kanunu’nda yapilan degisiklige göre, kamu kurum ve kuruluslari tarafindan yapilan tarimsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zamanasimi süresi içerisinde tarha yetkili vergi dairelerine basvurmalari ve dava açmamalari, açilmis davalardan vazgeçmeleri sartiyla, tahsil tarihinden itibaren hesaplanacak faizi ile ret ve iade edilecek.

3 bin 600 liradan fazla vergi veya vergi cezasina taalluk ettigi takdirde ilanin, Gelir Idaresi Baskanligi veya ilgili idarenin resmi internet sitesinde de duyurulabilmesine imkan taniniyor.

Fiziki ortamdan bagimsiz olarak elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek.
Kaynak: İHA