Van'daki Güvenlik Korucularina Hizmet Içi Egitim Semineri

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan Van’daki güvenlik korucularina hizmet içi egitim semineri verildi.

Van'daki Güvenlik Korucularina Hizmet Içi Egitim Semineri
Van Emniyet Müdürlügü konferans salonundaki seminerin açilisina Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Iller Idaresi Genel Müdürlügü Korucular Daire Baskani Eyüp Özdemir, Vali Yardimcisi Ömer Faruk Canpolat, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Sahil Güvenlik Komutani Yüzbasi Firat Arslan, merkez ilçe kaymakamlari ve güvenlik koruculari katildi.

Saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve korucularin tanitim filminin izlettirilmesiyle baslayan programda konusan Vali Mehmet Emin Bilmez, jandarmanin bir parçasi olan güvenlik korucularinin profesyonelce operasyonlara katilan bir birim oldugunu vurguladi. Güvenlik korucularinin her türlü alanda görev yaptigina dikkat çeken Vali Bilmez, “Koruculuk sistemi bölgemize, ülkemize musallat olan terör örgütünün etkilerini bertaraf etmek, köylümüzün köyünde güvenligini saglamak için tasarlanmistir. Bugün geldigimiz noktada güvenlik korucularimiz artik jandarmanin bir parçasi olmus terörle mücadele ve asayisin saglanmasinda her alanda görev yapan bir güvenlik birimi haline gelmistir. Bu bölgede köy korucusu olmak ilk baslarda bir bedel, cesaret istiyordu. Ilk bu yola çikanlarin kahraman oldugunu biliyoruz. Bir kismi sehit oldu. Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz” dedi.

Güvenlik korucularinin özel yasamlariyla da örnek olmasi gerektigini vurgulayan Vali Bilmez, “Güvenlik korucusu, düzen ve asayisi saglayan bir kisi olarak önce kendi hayatinda düzene, kurallara, mevzuata uyan kisi olmalidir. Koruculuk sisteminin sizin üzerinizden tartisilmamasi için kendi hayatimiza dikkat etmelisiniz. Göçmen, uyusturucu kaçakçiligiyla mücadele, asayis ve düzen, huzurun saglanmasi için görev yapiyorsunuz. Çocuklarin daha iyi egitim almasi için baska alanlarda da görev yaptiginizi biliyoruz. Jandarmanin bir parçasi, unsuru oldugunuzu hiçbir zaman unutmayacagiz. Rabbim birligimizi, beraberligimizi daim eylesin. Art niyetli ser odaklarina firsat vermesin. Birbirimize baglanacagiz, yumruk gibi olacagiz. Bu terörü birlikte yok edecegiz. Seminerimizin hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Iller Idaresi Genel Müdürlügü Korucular Daire Baskani Eyüp Özdemir ise seminerde, bölücü terör örgütü PKK’nin 1984 yilindan itibaren Dogu ve Güneydogu’da baslattigi silahli eylemlerini arttirmasi ve bölge halkina yönelik katliamlara baslamasi üzerine koruculuk sisteminin kuruldugunu hatirlatti. Korucular Dairesi Baskanligi olarak korucularin temel meseleleri ile ilgilenmeye önem verdiklerini vurgulayan Baskan Özdemir, “Maddi ve manevi olarak korucularimizin yanindayiz ve her daim destek veriyoruz. Bu seminerimizin amaci da milli ve manevi degerlerimize sahip korucularimizin akademik ve operasyonel destek saglayarak görevlerini daha rahat sekilde yapmalarina yardimci olmak, moral ve motivasyonunu artirmaktir. Güvenlik koruculari bölgede bölücü terör örgütünün korkulu rüyasi olmaya devam edecektir” seklinde konustu.

Daha sonra kürsüye çikan Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez de, koruculuk sisteminin yöre halkindan büyük destek gördügünü vurgulayarak, “Güvenlik korucularimiz her operasyonda, yöreyi bilmeleri, tanimalari, araziye hakim olmalari nedeniyle güvenlik güçlerinin yaninda kahramanca, canlarini esirgemeden, büyük bir fedakarlikla mücadeleye katki saglamislaradir. Bu ugurda sehit olan güvenlik korucularimiza rahmet, gazilerimize saglikli günler diliyorum. Güvenlik koruculugu sistemi son terörist etkisiz hale getirilene kadar azim ve karalilikla devam edecektir. Bu egitimin hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Seminer, Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Oguzhan Aydin’in egitim vermesi ve soru cevapla son buldu.
Kaynak: İHA