Van'da Güvenlik Koruculari Için 'Hizmet Içi Egitim Programi' Düzenlendi

Vali Mehmet Emin Bilmez: 'Bugün geldigimiz noktada güvenlik korucularimiz artik jandarmanin bir parçasi olmus, terörle mücadele ve asayisin saglanmasinda her alanda görev yapan bir güvenlik birimi haline gelmistir'.

Van'da Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü ekiplerince, güvenlik korucularina yönelik "Hizmet Içi Egitim Programi" düzenlendi.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, Il Emniyet Müdürlügü konferans salonundaki programda konusan Vali Mehmet Emin Bilmez, jandarmanin bir parçasi olan güvenlik korucularinin her türlü alanda görev yaptigini söyledi.

Koruculuk sisteminin ülkeye musallat olan terör örgütünün etkilerini bertaraf etmek, insanlarin köylerinde güvenligini saglamak için tasarlandigini aktaran Bilmez, "Bugün geldigimiz noktada güvenlik korucularimiz artik jandarmanin bir parçasi olmus, terörle mücadele ve asayisin saglanmasinda her alanda görev yapan bir güvenlik birimi haline gelmistir. Bu bölgede köy korucusu olmak ilk baslarda bir bedel, cesaret istiyordu. Ilk bu yola çikanlarin kahraman oldugunu biliyoruz. Bir kismi sehit oldu. Sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz." diye konustu.

Bilmez, güvenlik korucularinin özel yasamlariyla da örnek olmalari gerektigini ifade ederek sunlari kaydetti:

"Güvenlik korucusu, düzen ve asayisi saglayan bir kisi olarak önce kendi hayatinda düzene, kurallara, mevzuata uyan kisi olmalidir. Koruculuk sisteminin sizin üzerinizden tartisilmamasi için kendi hayatiniza dikkat etmelisiniz. Göçmen, uyusturucu kaçakçiligiyla mücadele, asayis ve düzen, huzurun saglanmasi için görev yapiyorsunuz. Çocuklarin daha iyi egitim almasi için baska alanlarda da görev yaptiginizi biliyoruz. Jandarmanin bir parçasi, unsuru oldugunuzu hiçbir zaman unutmayacagiz. Rabbim birligimizi, beraberligimizi daim eylesin. Art niyetli ser odaklarina firsat vermesin. Birbirimize baglanacagiz, yumruk gibi olacagiz. Bu terörü birlikte yok edecegiz."

- "Güvenlik korucularimizin yanindayiz"

Iller Idaresi Genel Müdürlügü Korucular Daire Baskani Eyüp Özdemir de terör örgütü PKK'nin 1984'ten itibaren Dogu ve Güneydogu'da silahli saldirilarini artirmasi ve bölge halkina yönelik katliamlar yapmasi üzerine koruculuk sisteminin kuruldugunu hatirlatti.

Daire Baskanligi olarak korucularin temel meseleleri ile ilgilenmeye önem verdiklerini vurgulayan Özdemir, "Maddi ve manevi olarak korucularimizin yanindayiz ve her daim destek veriyoruz. Bu seminerimizin amaci da milli ve manevi degerlerimize sahip korucularimiza akademik ve operasyonel destek saglayarak görevlerini daha rahat yapmalarina yardimci olmak, moral ve motivasyonunu artirmaktir. Güvenlik koruculari bölgede bölücü terör örgütünün korkulu rüyasi olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandi.

Il Jandarma Komutani Tuggeneral Hüseyin Bekmez de koruculuk sisteminin yöre halkindan büyük destek gördügüne isaret ederek, "Güvenlik korucularimiz her operasyonda, yöreyi bilmeleri, tanimalari, araziye hakim olmalari nedeniyle güvenlik güçlerinin yaninda kahramanca, canlarini esirgemeden, büyük bir fedakarlikla mücadeleye katki saglamislardir. Bu ugurda sehit olan güvenlik korucularimiza rahmet, gazilerimize saglikli günler diliyorum. Güvenlik koruculugu sistemi son terörist etkisiz hale getirilene kadar azim ve kararlilikla devam edecektir." degerlendirmesinde bulundu.

Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Oguzhan Aydin'in verdigi egitimin ardindan soru cevap bölümüyle sona eren seminere Vali Yardimcisi Ömer Faruk Canpolat, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Il Sahil Güvenlik Komutani Yüzbasi Firat Arslan, merkez ilçe kaymakamlari ve güvenlik koruculari katildi.
Kaynak: AA