Vali Tasbilek'ten Gece Yarisi Trafik Denetimi

Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, aksam saatlerinde Ikisu uygulama noktasinda gerçeklestirilen trafik denetimine katildi.

Vali Tasbilek'ten Gece Yarisi Trafik Denetimi
Denetim sirasinda bir araçta arka koltukta oturan vatandaslarin da emniyet kemeri taktigini gören Vali Tasbilek, Mutlu Boz adli vatandasa özel olarak tesekkür ederek herkesi bu duyarliligi göstermeye davet etti.

Jandarma ve Emniyet yetkililerinin katilimiyla Ikisu uygulama noktasinda hem kimlik kontrolü hem de diger trafik kontrollerinin yapildigi çalismayi denetleyen Vali Tasbilek, durdurulan araçlardaki vatandaslarla sohbet etti.

Vatandaslara hem Covid-19 hem de trafik kurallariyla ilgili uyarilarda bulunan Vali Tasbilek, Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun insani önceleyen, insan odakli trafik vizyonu çerçevesinde Gümüshane ve ülkede trafik vizyonun gelistirilmesi noktasinda, dünyanin evrensel trafik degerlerinin yakalanmasi noktasinda 4-5 yildir çok ciddi çalismalar yürütüldügünü hatirlatti.

“Önce egitim, sonra denetim en son cezai müeyyide”

Bu vizyonun temel noktasinin insan egitimi oldugunu vurgulayan Vali Tasbilek, trafikte temel felsefelerinin önce egitim, sonra denetim en son da cezai müeyyide oldugunu belirterek, “Rehberlik edici, vatandaslarimizi gelistirici, trafikteki uygulamalari, eksiklikleri anlatici bir denetim stratejisi yürütüyoruz. En son noktasi bizim müeyyidelerle alakali bakisimiz. Çünkü medeni toplumlarin bakisi, yaklasimi da bu. Bu çerçevede bizim bütün Türkiye’de oldugu gibi sayin Bakanimizin direktifleri çerçevesinde çok degisik projeler, degisik çalismalarimiz söz konusu. Hepsinin temel amaci trafik bilincini toplum üzerinde gelistirmek, insanlarimizi daha duyarli hale getirmek. Insanin olmadigi, öncelenmedigi bir noktada hiçbir seyin kiymeti yok” diye konustu.



“Ilimizde emniyet kemeri takma orani yüzde 80’den fazla”

Gümüshane’de uygulanan “Trafik kemeriyle baglan hayata” projesinin ardindan yüzde 80’leri bulan kemer takma orani yakaladiklarini ifade eden Vali Tasbilek, “Burada vatandaslarimiz arka koltukta bile artik kemer takmaya basladi.

Bu trafik için çok önemli. Tüm bu çalismalarimiz trafikte insanlarin farkindaligini gelistirmek, kurallara uyuldugu takdirde hayatin korunabilecegini ama kurallardan uzaklasinca hem kendi hayatimizi hem sevdiklerimizin hayatini hem de baskalarinin hayatini tehlikeye atma noktasinda büyük sikintilar yasayacagimizi anlatma stratejisi. Bu çerçevede faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Insallah vatandaslarimizin da büyük bir duyarliligiyla ülkemiz trafik meselesini de halledecektir” dedi.



“Bir insanin bile hayatinin kurtulmasi çok degerli”

Gümüshane’de kaza oranlarinda, ölümlü trafik kazasi oranlarina çok ciddi düsüsler yasandigini kaydeden Vali Tasbilek, “Bir insanin bile hayatinin kurtulmasi bu memleket için, bizim için, devletimiz için çok degerli. Bizim insanimiz duyarli. Kurallara uyma noktasinda her zaman uyumlular. Kendi hayatlari, sevdiklerinin hayatlari ve baskalarini hayatlarini koruma güdüsü olan insanlar. Devletimizin yetkili kurumlarinin, bu isi veren bu isi takip eden kurumlarin, görevli kurumlarin rehberligi, yol göstericiligi anlatmasi, egitmesi çok farkli bir noktaya getirecek insanlarimizi. Trafik egitim parkindaki küçük çocuklarda ciddi bir farkindalik olustu. Bunlar ailelerini etkiliyor o küçücük çocuklar. Toplumumuz trafik meselesinin farkinda olacak, kurallara uymanin hayati oldugunun farkina daha çok varacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA