Üniversiteli Girisimcilerin Kampüs Hayatini Degistirecek Projeleri Destekleniyor

Red Bull Basement, üniversiteli girisimcilerin kampüs hayatini degistirecek projeler gelistirmelerini destekliyor.

Üniversiteli Girisimcilerin Kampüs Hayatini Degistirecek Projeleri Destekleniyor


Red Bull Basement, daha iyi bir gelecek insa etmek amaciyla teknolojinin gücünden yararlanan üniversite ögrencisi girisimcileri, kod yazarlarini ve inovasyon alanindaki fikir önderlerini desteklemeyi sürdürüyor. Fikirlerini gerçege dönüstürmek isteyen üniversiteli girisimciler, Red Bull Basement’a “Erisilebilirlik, Temiz Su, Güçlendirme, Beden & Zihin, Iklim Faaliyetleri, Enerji, Kariyer, Egitim ve Akilli Sehirler” olmak üzere 9 farkli kategoride teknoloji odakli çözümü olan projelerle basvuru yapabiliyor. Ingilizce bilen, lisans ve yüksek lisans ögrencileri, basvurularini 24 Ekim 2021 tarihine kadar redbullbasement.com adresi üzerinden bireysel veya iki kisilik takimlar halinde gerçeklestirebiliyor.

Her yil genç girisimci adaylarini; sosyal inovasyonun gelisimi için sektörün önde gelen isimleri ile çesitli konusmalar, paneller ve atölyeler araciligiyla bulusturan etkinliginin bu seneki jürisinde, Onaranlar Kulübü ve Gelecekburada.net Kurucu Ortagi ve Sosyal Girisimci Dogukan Güngör, IBB Akilli Sehir Departmani Direktörü Burcu Özdemir ve Türkiye’nin "Lüks Kiralik Kiyafet Aboneligi" platformu UnoMoi Kurucu Ortagi Gözde Atasoy yer aliyor. Jürinin degerlendirmesinden geçen bir finalist takim veya bireysel katilimciya ödül olarak projelerini gelistirmeleri için uygun bir zemin sunuluyor. Finale kalan proje sahibi, global sosyal inovasyon çevresi ile bir araya gelme imkâni da yakaliyor.

Dünya Finali Aralik’ta Istanbul’da

Her ülkenin finalisti Kasim 2021 tarihinde açiklanacak. Aralik ayinda Istanbul’da gerçeklestirilecek Dünya Finali’ne katilmaya hak kazanan projelerin sahipleri ayrica final öncesinde mentörler esliginde projelerini gelistirme firsati bulacak.
Kaynak: İHA