Trabzon'daki 139 Yillik Tarihi Hamam Restore Edilecek

Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, 1882 yilinda 2. Abdülhamit döneminde askeri hastane ve kislaya hizmet vermek için yapilan Hasanpasa Hamami'nin, 3 milyon 843 bin 174 liraya restore edilecegini belirtti.

Genç, yaptigi yazili açiklamada, 1 No'lu Erdogdu Mahallesi'nde bulunan ve uzun yillar metruk bir sekilde duran hamamin yeniden gün yüzüne çikmasi için bir proje hazirladiklarini ifade etti.

Hamamin Trabzon Valiligi'nden Ortahisar Belediyesi'ne devredildigini ve restorasyonu için ihalenin yapildigini aktaran Genç, "3 milyon 843 bin 174 lira bedelle restorasyon ihalesini yaptik. Ihale sözlesmesini yaptiktan sonra da ilgili firmaya yer teslimi yapacagiz ve restorasyon çalismalarina baslayacak. Bundan da son derece gurur duydugumuzu ve mutlu oldugumuzu ifade etmek isterim." degerlendirmesinde bulundu.

Genç, Trabzon'da Türk-Islam medeniyetinin yani sira diger medeniyetlerden kalan birçok esere sahip çiktiklarina dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Sehrimizde pek çok eser restore edilerek hizmete açildi. Vatandaslarimizin ve turizmin istifadesine sunuldu. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak basta tarihi çesmelerimiz olmak üzere Pazarkapi'da yer alan tarihi binanin restorasyonu ve Hasanpasa Hamami'nin restorasyonu olmak üzere birçok proje yürütüyoruz. Su anda bes tarihi çesmemizin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtik. On çesmemizin de restorasyon çalismalari sürüyor."

Kaynak: AA