TBMM Genel Kurulu Toplandi

TBMM Genel Kurulu, Meclis Baskanvekili Haydar Akar baskanliginda toplandi.

Akar, önce üç milletvekiline gündem disi söz verdi.

AK Parti Mugla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, gündem disi konusmasinda, seçim bölgesinin sorunlarini dile getirdi. Muglalilar'in en büyük sorunun içme suyu oldugunu belirten Gökcan, "Köy ve ilçelerimiz susuzluktan kiriliyor. Hemserilerimiz 'CHP'li belediye bizi, bir damla suya muhtaç hale getirdi' diye sikayet ediyor." ifadesini kullandi.

Mugla'nin tüm ilçelerinde ciddi su sikintisi yasandigini kaydeden Gökcan, bazi mahallelerde su sorununun had safhada oldugunu, bazi yerlerde su yerine çesmelerden çamur aktigini, bazi bölgelerde ise kanalizasyon olmadigini, Mugla'da da sularin gün asiri kesildigini söyledi.

CHP'li Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mugla Su ve Kanalizasyon Idaresinin ilgisiz ve yetersiz oldugunu savunan Gökcan, halkin su ihtiyaçlarini artezyen kuyulari ve kendi imkanlariyla çözmeye çalistigini belirtti.

Gökcan, CHP'li Mugla Büyüksehir Belediyesinin, yagmur yagmamasini, kurakligin artmasini bahane ettigini aktararak, "Halbuki zamaninda yatirim yapsalardi su kesintisi yasanmayacakti." diye konustu.

Mugla'da yeni açilan Turgut Reis Ögrenci Yurduna su ve kanalizasyon baglayamayan CHP'nin sinifta kaldigini, hükümet olarak belediyenin asli isini kendilerinin yaptigini, yurtlari açtiklarini dile getiren Gökcan, CHP Mugla Milletvekili Süleyman Girgin'in de yurtla ilgili yanlis bilgiler verdigini söyledi.

CHP Mugla Milletvekili Süleyman Girgin, satasmadan söz alarak, 2008'de dönemin Mugla Belediyesince Devlet Su Islerine yapilan basvuruya ragmen su projesi baslatilmadigini ifade etti. Bu su projesi için yillik 94,5 milyon ödenek tahsis edilmesi gerekirken sadece 2021 için 1 milyon lira ödenek verildigini savunan Girgin, 661 milyon lira maliyetli projenin nasil bitirilecegini sordu.

CHP Istanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Trabzon Arakli ilçesi Degirmencik Mahallesinde yapilmak istenen HES projesine mahalle halkinin karsi çiktigini ifade ederek, o bölge insani olarak köylüleri dinledigini, gencinden yaslisina projenin iyi oldugunu söyleyen tek bir kisi çikmadigini öne sürdü.

Köylülerin, yasamlarinin tehlike altinda oldugunu söyledigini aktaran Hamzaçebi, bölge için sorun olusturacak bu projeden vazgeçilmesini istedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Ankara'nin baskent olusu dolayisiyla söz alarak, Ankara'nin kadim bir Türk sehri olduguna isaret etti.

Ilin tarihi ve ekonomik geçmisine dair bilgiler paylasan Ceylan, dereleri ve baglariyla da ünlü olduguna dikkati çekti.

Ceylan, Ankara'nin, 13 Ekim'de baskent ilan edildikten sonra bütün mazlum milletlerin ve bagimsizligin da baskenti oldugunun altini çizerek, "Ankara su anda artik bir memur sehri degildir, bir gri sehir de degildir. Ankara 6 milyon insanin yasadigi Anadolu'nun özetidir. Ankara sagligin, hizli trenin, savunma sanayinin, teknoparklarin baskentidir, Türkiye'nin en büyük senfoni orkestrasinin, en büyük milli kütüphanesinin kuruldugu yerdir." diye konustu.

Kaynak: AA