Süleymanpasa Karlik Caddesi Genisletiliyor

Süleymanpasa Belediyesi, ilçenin uzun yillar boyunca kanayan yarasi haline gelen yol sorunlarini birer birer ortadan kaldirmaya devam ediyor. Araç trafiginin yogun oldugu Karlik Caddesinde yol genisletme çalismalari baslatilirken, asfalt ve kilit tas çalismalari da hiz kesmeden sürüyor.

Süleymanpasa Karlik Caddesi Genisletiliyor
Yol genisliginin yetersiz kalmasi nedeniyle en yogun trafik kosullarinin olustugu, Çiftlikönü ve Atatürk Mahallelerini birbirine baglayan Karlik Caddesinde yol genisletme çalismalari baslatan Süleymanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, caddenin Selimiye Camii’nden Asri Mezarliga kadar olan bölümündeki çalismalari tamamladi. Caddenin diger kisimlari için Tekirdag Büyüksehir Belediyesi tarafindan Asri Mezarlikta yapilacak olan tasima islemlerinin gerçeklestirilmesinin ardindan, yol genisletme çalismalari kaldigi yerden devam edecek.

Karlik Caddesinde yürütülen çalismalari yerinde inceleyerek güzergâhta yapilacak islemleri planlayan Süleymanpasa Belediye Baskani Cüneyt Yüksel, trafik akisinin daha rahat ve güvenli hale getirilmesi için gerekenin yapilacagini ifade etti.

Yüksel, “Süleymanpasamizda araç trafiginin en yogun oldugu güzergâhlardan biri olan Karlik Caddesi üzerinde, trafik akisini rahat ve daha güvenli hale getirmek amaciyla yürüttügümüz yol genisletme çalismalarini inceledik. Güzergâhta yapacagimiz isleri planlayarak, projenin detaylarini yerinde degerlendirdigimiz incelemede, yolun büyük bir bölümünü genisletiyoruz. Kalan kismi için izinleri bekleyecegiz. En kisa sürede bu noktadaki çalismalarimizi tamamlayarak ilçemizin önemli bir yol ve trafik sorununu daha ortadan kaldiracagiz” dedi.



Asfalt çalismalari sürüyor

Öte yandan, Ortacami Mahallesi Kiliçer Sokakta da zemin kaldirma ve asfalt serimi gerçeklestirildi, yol çizgileri de çekilerek sadece iki günde sokak yeniden araç trafigine açildi. Ayrica Hürriyet Mahallesi Kar Sokakta yapimi tamamlanan menfezin baglanti yollari da asfaltlanarak, mahalleyi ikiye bölen derenin üzerinden araç trafigi saglanmis oldu.

Süleymanpasa Belediyesi Fen Isleri Müdürlügünden yapilan açiklamada, mevsimsel yagislar baslayincaya kadar asfalt çalismalarinin sürecegi, yol, kaldirim yapim ve tamirat islemlerinin ise hiz kesmeden sürdürüldügü belirtildi.
Kaynak: İHA