Süleyman Demirel Havalimani'nda Uçak Kazasi Tatbikati Yapildi

Isparta Süleyman Demirel Havalimani'nda uçak kazasi tatbikati gerçeklestirildi.

Senaryo geregi, Istanbul'a giden yolcu uçagi kalktiktan 10 dakika sonra sol motorundaki ariza nedeniyle havalimanina acil inis için kuleyle irtibata geçti. Içinde 50 yolcusu ve 6 mürettebati bulunan uçak, piste inis sirasinda düstü.

Haber verilmesinin ardindan olaya ilk olarak havalimani kurtarma ve yanginla mücadele (ARFF) birimi müdahale etti, ardindan Isparta Belediyesi itfaiye ekipleri ile emniyet, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), 112 Acil Servis ve UMKE ekipleri de olay yerine sevk edildi.

Jandarma ve polis ekipleri olay yerinde çevre güvenligi alirken, yaralilar hastanelere sevk edildi.

Havalimani Müdürü Üzeyir Cihan, AA muhabirine, tatbikatin Devlet Hava Meydanlari Isletmesi Genel Müdürlügünce planlandigini söyledi.

Cihan, tatbikatin uçak kazasi, uçak kaçirma, yangin ve dogal afet gibi konulara hazirlikli olmak amaciyla yapildigini dile getirdi.

Tatbikatla eksikliklerin giderilecegine dikkati çeken Cihan, "Çok verimli bir tatbikat oldu. Senaryo geregi kazanin gerçeklesmesinin ardindan, havalimani ARFF birimimiz hemen harekete geçti. Ardindan diger kurum ve kuruluslara haber verilerek olay yerine intikalleri saglandi. Ilimizdeki tüm personelin bu tarz olaylara hazirlikli olmasi açisindan tatbikatlar çok önem arz etmektedir." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA