Su Kuyusuna Düsen Keçileri Kurtarmak Için Zamanla Yaristilar

Manisa’da itfaiye ekipleri, su dolu kuyuya düsen iki keçiyi kurtarmak için adeta zamanla yaristi. Yaklasik 16 metrelik kuyuya inen ekipler, iki keçiden birini kurtarirken, diger keçi tüm çabalara ragmen suda bogularak telef oldu.

Su Kuyusuna Düsen Keçileri Kurtarmak Için Zamanla Yaristilar
Manisa’nin Yunusemre ilçesine bagli Barbaros Mahallesi Fatis Timari Küme Evleri mevkiinde ikamet eden Ahmet Üzüm (34), otlamalari için iki keçisini evinin bahçesine salarak, sehir merkezine islerini görmeye gitti. Bir süre sonra evine dönen Ahmet Üzüm, keçilerini bahçede göremeyince etrafi aramaya basladi.

Bahçedeki su kuyusunun bulundugu bölgede keçilerinin sesini duyan Üzüm, kuyunun basina geldiginde kapaginin kirik oldugunu ve keçilerin suya düstügünü gördü. Üzüm, yaklasik 16 metrelik kuyudan keçilerinin kurtarilmasi için itfaiye ekiplerinden yardim istedi. Kisa süre içerisinde olay yerine gelen Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri hemen kurtarma çalismalarina basladi.

Metrelerce uzunluktaki merdiveni su dolu kuyuya indiren ekipler, keçileri kurtarmak için yogun çaba harcadi. Adeta zamanla yarisan itfaiye ekipleri, iki keçiden birini sag olarak kurtarirken, diger keçi tüm çabalara ragmen suda bogularak telef oldu. Bogulan keçiyi hayata döndürmek için vatandaslar da uzun ugraslar verdi. Keçisini kaybetmenin üzüntüsünü yasayan Ahmet Üzüm ise sag kurtulan keçisini severek teselli buldu.

Keçilerini otlamalari için bahçesine biraktigini anlatan Ahmet Üzüm, “Keçiler dut yapragini yemek isterken su kuyusunun üzerine çikmislar. Üzerinde tahta kapak yagisla beraber yipranmis ve kirilmis. Keçiler de suyun içerisine düsmüs. Bir yere gidip geldigimde keçilerin sesini kuyudan duydum. Itfaiyenin yardimiyla keçileri çikardik ama birini kaybettik, çok sükür digeri yasiyor. Dogumundan beri bizimleydiler, üzgünüm" dedi.

Kaynak: İHA