Siirt TSO'da Takograf Karti Verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB), sayisal takograf (dijital ehliyet) islemleri yapabilme konusunda Siirt Ticaret ve Sanayi Odasina yetki verdi.

Siirt TSO'da Takograf Karti Verilecek
Oda olarak yapilan girisimler neticesinde takograf karti islemlerini üyelerinin hizmetine sunmaya basladiklarini ifade eden Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Yönetim Kurulu Baskani Güven Kuzu, yaptiklari girisimler neticesinde oda üyelerinin sayisal takograf karti temin etme konusunda yasadiklari bu zorluklardan kurtulmalari için bu hizmeti oda bünyesinde vermeye basladiklarini söyledi.

Kuzu, "Üyelerimizin sayisal takograf karti hizmetini daha önceden çevre illerden aliyordu ve bu durum üyelerimiz için sartlari zorlastirmaktaydi. Yaptigimiz girisimler neticesinde üyelerimizin sayisal takograf karti temin etme konusunda yasadiklari bu zorluklardan kurtulmasi için artik bu hizmeti odamiz bünyesinde vermeye basladik. Üyelerimiz, takograf cihazlarinda kullanilan sürücü kartlari ve diger ilgili kartlarin basvurularini bundan böyle çevre illere gitmelerine gerek kalmadan odamiza yapabilecekler" dedi.

Hizmet sinirlarinin sürekli genisledigini, üyelerin hizmetlere daha kolay erisim saglamasi için çaba gösterdiklerini dile getiren Baskan Kuzu, "Uluslararasi ticaretin en önemli unsurlarindan birini olusturan karayolu ile uluslararasi esya tasimaciligini kolaylastirmak amaciyla olusturulan hükümler geregince yürürlüge giren sayisal takograf uygulamasi kapsaminda odamiz yetkilendirilmistir. Karayoluyla tasimacilik yapan araçlarda kullanilan aracin hizi ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarinin araçlara takilarak, araçlarin karayolunda seyri sirasinda sürücülerin trafik güvenligine ve sürüs hassasiyetine uyma zorunlulugunun yerine getirilmesini saglayan takograf cihazi kartlarini odamizdan üyelerimiz kolaylikla temin edebilecekler. Üyelerimize ve ilimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA