Rus Bakan Lavrov, ABD'nin Orta Asya'da Konuslanmasinin Mümkün Olamayacagini Bildirdi

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, ABD’nin Orta Asya’da asker konuslandirma istegine bölgedeki ülkelerin karsi oldugunu söyledi.

Lavrov, Belarus’un baskenti Minsk’te Bagimsiz Devletler Toplulugu Disisleri Bakanlari toplantisi çerçevesinde gazetecilerin ABD’nin Özbekistan’a terörle mücadele güçlerini konuslandirma niyeti ile ilgili sorusunu cevaplandirdi.

Rusya’nin Orta Asya’daki komsulari, müttefikleri ve stratejik ortaklari ile sürekli temasta oldugunu kaydeden Lavrov, "Onlar için bu tür ziyaretler kabul edilebilir degil." ifadesini kullandi.

ABD’nin bu yöndeki niyetine yönelik bir bilgiye sahip olmadigini vurgulayan Lavrov, bu hususta Özbekistan yönetimine soru sorulmasini önerdi.

Lavrov, "Tekrar ediyorum, Orta Asyali dostlarimiz bize ABD veya NATO ülkelerinin bu tür girisimini istemediklerini söylüyorlar." ifadelerini kullandi.

Ayrica Lavrov, Rusya-ABD iliskileri çerçevesinde temaslarin sürdügünü belirterek, iki ülkenin lideri arasinda daha fazla temas için potansiyel programlarin düsünüldügünü aktardi.

Lavrov, "Bu tür temaslari gelistirmek için kesinlikle açik bir sekilde karsilikli istek var." diye konustu.

Kaynak: AA