Nijerya, Türkiye'den Gelen Yolculara Kovid-19 Karantinasini Kaldirdi

Bati Afrika ülkesi Nijerya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika'dan gelen yolculara yönelik karantina uygulamasini kaldirdi.

Nijerya Hükümet Sekreteri ve Kovid-19'la Mücadele (PSC) Baskani Boss Mustapha, yaptigi açiklamada, hükümetin daha önce Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika'dan gelen yolculara uyguladigi 7 günlük karantina zorunlugunu kaldirdigini duyurdu.

Mustapha, bu kararin PSC'nin, salgindan etkilenen ülkelerdeki gelismeleri tekrar gözden geçirmesinin ardindan alindigini ifade etti.

Öte yandan, ülkeye giris yapacak tüm yolcularin seyahatten 72 saat önce yapilan negatif Kovid-19 testi sonucu gösterme karari devam ediyor.

Nijerya hükümeti, Kovid-19'la mücadele kapsaminda 4 Mart'tan itibaren Türkiye, Brezilya ve Hindistan'dan gelecek yolculara 7 günlük karantina zorunlugu getirmisti.

Afrika'nin en kalabalik ülkesi Nijerya'da, salginin basindan bu yana 208 bin 153 kisi virüse yakalandi, bunlardan 195 bin 936'si sagligina kavustu, 2 bin 756 kisi ise yasamini yitirdi.

Kaynak: AA