Karabag Zaferinin Yil Dönümünde Gazilerle Is Adamlari Bulustu

Azerbaycan Türkiye Is Adamlari Birligi Baskani Cemal Yangin: 'Karabag'in kalkinmasi için hepimiz göreve hazir olmaliyiz. Is insanlarinin görevi, Karabag'daki projelere istirak etmektir. Amaç para kazanmak olmadan projelere destek vermektir'

Azerbaycan- Türkiye Is Adamlari Birligi (ATIB), Karabag zaferinin 1. yilinda is adamlariyla gazileri bir araya getirdi.

Etkinlige katilan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Karabag zaferinin birinci yilinda ayni heyecani hissettiklerini belirterek, 30 yildir evlatlarina hasret kalmis Karabag'a kavusmus olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Azerbaycan'in topraklarini kurtarmak için baslattigi karsi operasyonda Azerbaycan kahramanlarinin beklenmedik kisa sürede büyük basari elde ettigine dikkati çeken Bagci, simdi Karabag'i yeniden kalkindirma zamani oldugunu ifade etti.

Bagci, "Türkiye, Karabag'in imar ve kalkinmasinda en önde olacaktir. Bu bizim görevimizdir. Bunu yapacak olan siz, is insanlarimizdir. Türk is insanlarini Azerbaycan'a yatirim yapmaya çagiriyorum." dedi.

- "Is insanlarinin görevi, Karabag'daki projelere istirak etmektir"

ATIB Baskani Cemal Yangin ise Azerbaycan'in geçen yil bu tarihlerde kendi topraklarini Ermenistan isgalden kurtarma operasyonu yürüttügünü hatirlatarak, zafer dolayisiyla Azerbaycan'in kahraman askerlerine minnet duyduklarini söyledi.

Karabag'da yeni bir dönemin basladigina isaret eden Yangin, bölgenin kalkindirilmasi için çok sayida projenin ayni anda yürütüldügüne dikkati çekti.

Yangin, "Heyecanimizi yitirmeden Karabag'in kalkinmasi için hepimiz göreve hazir olmaliyiz. Is insanlarinin görevi, Karabag'daki projelere istirak etmektir. Amaç para kazanmak olmadan projelere destek vermektir." diye konustu.

Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli Isletmelerin Gelistirilmesi Ajansi (KOBIA) Baskani Orhan Memmedov da isgalden kurtarilan topraklarda bir yilda yapilan islerin Azerbaycan'in gücünü gösterdigini vurguladi.

Memmedov, "Isgalden kurtarilan topraklari efektif kullanmak tüm kurumlarin önündeki en önemli islerdir. Karabag'da Türk sirketleri çok faaldir." dedi.

44 Günlük Karabag Savasi'na katilan gazilere plaketlerin verildigi etkinlige, milletvekilleri, Türk Silahli Kuvvetlerinden komutanlar ve is insanlari katildi.
Kaynak: AA